Competiţie. Elevii din judeţul Călăraşi, la start pentru o nouă ecOprovocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania, lansată în două şcoli din Călăraşi
Campania, lansată în două şcoli din Călăraşi

Cea de-a IV-a ediţie a proiectului educaţional „ecOprovocarea” a fost lansată în judeţul Călăraşi la sfârşitul luniioctombrie. Competiţia are ca scop principal educarea elevilor prin implicarea activă în problemele de mediu cucare se confruntă comunităţile din care fac parte.

Programul, organizat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, este finanţat de către TenarisSilcotub .Dechiderea oficială pe malul Borcei a avut loc la şcoala gimnazială ,,Mircea Vodă” şi ,,Colegiul Economic”, cele două unităţi şcolare înscrise în competiţie în anul şcolar 2013-2014. „EcOprovocarea” se va desfăşura în perioada 1 noiembrie 2013 – 31 mai 2014, în două  şcoli din Călăraşi şi două din Zalău.

“Spre deosebire de ediţiile anterioare, în care au fost implicate cu preponderenţă  licee, anul acesta au fost selectate şcoli gimnaziale. Această opţiune a noastră  se bazează pe felul matur în care copiii conştientizează nevoia de acţiune în vederea conservării mediului şi pe puterea lor de implicare. Prin forţa exemplului lor şi  determinare, elevii vor atrage voluntari şi parteneri care se vor alătura acţiunilor lor, sporindu-le astfel efectul," a spus Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.


 

calarasi eco

6.000 de lei, premiul cel mare

Fiecare şcoală este reprezentată de o echipă de ecoambasadori, formată din 10 elevi din clasele V-VIII şi 3 profesori. Aceştia voravea la dispoziţie un minigrant de 2.000 lei pentru a organiza cât mai bine aceste activităţi.

Pentru fiecare activitate desfăşurată şi pentru rezultatele obţinute, echipele vor primi puncte. La finalul anului şcolar, şcoala care va obţine punctajul cel mai mare (peste 11.000 de puncte) poate câştiga un premiu de 6.000 de lei pentru dotarea cu infrastructura necesară. Fiecare ecoambasador va câştiga un premiu în bani, ce variază de la 150 la 400 de lei, în funcţie de punctele acumulate de echipa sa. Valoarea totală a granturilor şi premiilor acordate în proiect este de 34.800 de lei. La competiţia anterioară, anul şcolar 2012-2013, în judeţul Călăraşi, au fost colectate şi reciclate 19.823 kg de deşeuri, plantaţi 833 de arbori, şi amenajaţi 38.800 m² de spaţiu.

Vă recomandăm şi:

FOTO Târg Internaţional de Mediu, la Arad

10.000 de lei, amenzi pentru nerespectarea normelor de mediu în sectorul 6

Ponta: „Dacă respectăm reguli de mediu, aprobăm exploatări miniere. Problema e cuvântul odios «cianur㻓

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite