Cod galben de ceaţă densă, vizibilitatea scade sub 200 de metri

Cod galben de ceaţă densă, vizibilitatea scade sub 200 de metri

Ceaţa densă scade vizibilitatea FOTO Captură Digi Tv

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi avertizări nowcasting cod galben de ceaţă, valabile în judeţe din Dobrogea, Transilvania şi Muntenia. În regiunile amintite, vizibilitatea scade sub 200 de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, ceaţa va persista până la ora 13.00 în judeţele Ialomiţa, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, respectiv până la ora 14.00 în localităţi din judeţele Braşov, Harghita, Sibiu, Constanţa şi Tulcea.
 
În zonele vizate, vizibilitatea va scădea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ceea ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările