,,Centenar: mesajul meu pentru România”. Cerc pedagogic al cadrelor didactice din învăţământul primar

,,Centenar: mesajul meu pentru România”. Cerc pedagogic al cadrelor didactice din învăţământul primar

Spectacol al copiilor de la Şcoala Gimnazială nr.1 Jegălia FOTO Prof. Mariana Voinea

Şcoala Gimnazială nr. 1 Jegălia a fost gazda Cercului pedagogic al cadrelor didactice din învăţământul primar, Centrul II Călăraşi. La activitate au participat dascăli de la Colegiul Economic, Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu” din Călăraşi şi de la şcolile gimnaziale din localităţile Modelu, Roseţi, Dichiseni, Unirea şi Borcea, precum şi inspector şcolar pentru învăţământ primar, Melania Vulpoiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Gazdele s-au pregătit cum se cuvine. Holurile şi sălile de clasă erau gătite ca de sărbatoare, cu obiecte tradiţionale româneşti. Covoarele, costumele naţionale, feţele de masă lucrate cu motive tradiţionale, vasele ceramice, coşuleţele serveau drept decoraţiuni preţioase în această şcoală modernă. Elevii şcolii au întmpinat musafirii tradiţional, cu pâine şi sare.
 
Evenimentul a debutat joi, 29 noiembrie, cu programul  artistic ,,Copiii colorează Unirea” prezentat de elevii şcolii gazdă, pregătiţi de prof. Lenuţa Paraschiv. Prin muzică şi dans, aceştia au celebrat Centenarul Marii Uniri. Cântecele ,, Măi române, românaş”,,,Imnul Centenarului”, ,,Ţara mea-i un colţ de Rai”, ,,Îndemn la Unire”, interpretate de vocile cristaline ale copiilor  dovedesc că tinerii sunt purtătorii valorilor şi tradiţiilor româneşti. Sala plină de învăţători a răsunat de binemeritate aplauze.
 
Manifestarea a continuat cu activităţile pe clase, pe tema ,,Centenar: mesajul meu pentru România”. S-au prezentat secvenţe filmate din lecţii cu conţinut patriotic, din activităţi extracurriculare  precum şi proiecte de parteneriat realizate cu instituţii locale de cultură.
 
Activităţile desfăşurate au oferit baza de pornire a discuţiilor psiho-pedagogice a celor prezenţi la eveniment care, în unanimitate, au rostit cuvinte de apreciere la adresa activităţilor desfăşurate şi a muncii cadrelor didactice.
 
,,Activitatea de astăzi reprezintă o secvenţă din activitatea noastră de  fiecare zi” a afirmat prof. Lenuţa
Paraschiv, coordonatorul elevilor clasei a III-a care au prezentat programul artistic. ,,Elevilor mei le plac aceste activităţi culturale pe care le desfăşurăm încă din clasa pregătitoare”,  mai spus dascălul.
Activitatea s-a încheiat cu învăţarea cântecului ,, Ţara mea-i un colţ de Rai”.
 
 
,,Pentru un învăţământ de calitate avem nevoie de oameni de calitate, serioşi, implicaţi pentru ca tot ce facem să fie de durată şi valoros. Merită toate laudele  echipa de cadre didactice care s-a ocupat îndeaproape de bunul mers al manifestării, dar şi de procesul pedagogic ce a condus la asemenea rezultate ”, a spus inspector Melania Vulpoiu, nu înainte de a-i felicita  pe organizatori. Copiii au fost îndemnaţi ca oriunde îi vor purta paşii în viitor să nu uite  tradiţiile şi obiceiurile noastre româneşti, să-şi iubească locurile natale şi portul românesc, toate acestea fiind elemente definitorii ale identităţii neamului românesc, fără de care nu am mai putea şti cine suntem de fapt noi, românii, pe acest pamânt.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: