Cel mai bun pilaf de post. Cât se ţine orezul pe foc, de ce se mestecă mereu în cratiţă şi cu câtă apă se stinge

Cel mai bun pilaf de post. Cât se ţine orezul pe foc, de ce se mestecă mereu în cratiţă şi cu câtă apă se stinge

Orezul cu legume, un deliciu FOTO reţeteletale.ro

Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingrediente, o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:
1 ceaşcă orez 
1 pahar untdelemn 
 1 legătură pătrunjel 
 1 ceapă 
 sare, piper, cât vreţi 
 500 g ciuperci de care o fi (bune chiar şi cele uscate).
 
Mod de preparare: 
 
Ceapa se toacă şi se prăjeşte în ulei, într-o cratiţă mărişoară. Când s-a aurit, se adaugă orezul bine grijit şi scurs, să se călească niţel, să prindă gust bun. Îl rumeniţi uşor, mestecând mereu, altfel se lipeşte. Ciupercile bine spălate se toacă şi se pun peste orez, cu sare şi piper, amestecând mereu. După 5 minute de prăjit, se stinge pilaful cu 2-3 ceşti de apă, se amestecă şi se acoperă. Se pune în cuptor la foc mic, 30-40 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă, fără a mesteca în el ca să nu se spargă bobul. Se toacă pătrunjel şi se presară peste pilaf.
 
Gazetarul, pasionat de bucătărie
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările