Cea mai mare expoziţie agricolă din România se deschide la Fundulea. Târgul din câmp, desfăşurat pe 36 de hectare

Cea mai mare expoziţie agricolă din România se deschide la Fundulea. Târgul din câmp, desfăşurat pe 36 de hectare

Agriplanta 2018 se dechide pe 17 mai FOTO Agriplanta

„Din pasiune pentru agricultură” este motto-ul sub care Agriplanta-Romagrotec reuneşte cu succes tot ce este mai important în agricultura românească începând cu primăvara lui 2011. AgriPlanta îşi deschide porţile pentru mii de fermieri din toată ţara. Ediţia din acest an, cea de-a opta, se desfăşoară în perioada 17-20 mai , în Bărăgan, la Fundulea.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Desfăşurat în câmp, pe o suprafaţă de peste 36 ha, evenimentul îmbină trei componente care îi asigură eficienţa. Agriplanta-Romagrotec înseamnă: expoziţie în câmp, loturi demonstrative şi demonstraţii cu maşini agricole. Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci şi modele de succes de utilizare a maşinilor şi utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu.
Numărul expozanţilor a crescut an de an, precum şi cel al vizitatorilor, ajungând în 2017 la 234 firme expozante şi peste 15.600 de vizitatori.
 
“Agriplanta-Romagrotec este însă mai mult de atât. A devenit o platformă de socializare şi de comunicare între agricultori şi specialişti, dar şi factorii de decizie din domeniu. În fiecare an au fost alături de noi reprezentanţi din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, APIA, AFIR, Direcţiile pentru Agricultură din întreaga ţară etc.
Una dintre preocupările noastre este şi cea de a fi un model pentru viitorii fermieri. Astfel, AgriKids este o întâlnire amuzantă şi educativă cu cei mai mici dintre pasionaţii de agricultură. Aici se joacă, experimentează şi învaţă cum să planteze, ce înseamnă o cultură sănătoasă, cum să respecte mediul şi cât de important este să faci totul cu pasiune”, spun organizatorii.
 
Platformă de comunicare
 
Începând cu anul 2013 cele două expoziţii de renume din domeniul agricol, AgriPlanta şi RomAgroTec au fost organizate de DLG InterMarketing ca o singură expoziţie. Pentru a veni în sprijinul fermierilor în partea de vest a ţării, DLG Intermarketing a lansat conceptul de expoziţie în câmp şi în judeţul Timiş.
Dezvoltată ca platformă de comunicare şi networking pentru profesioniştii din agricultură şi oferind oportunităţi pentru parteneriate durabile, expoziţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 30 de hectare teren arabil, fiind structurată pe mai multe zone: expunere în aer liber, demonstraţii cu maşini agricole, loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole. La fiecare ediţie au participat peste 150 de expozanţi din 17 ţări, iar numărul vizitatorilor a depăşit anul trecut 15.000 de persoane.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: