Avicola Călăraşi, considerată „victima unui scandal mediatic“. Ferma caută cumpărători pentru ultimii pui

Avicola Călăraşi, considerată „victima unui scandal mediatic“. Ferma caută cumpărători pentru ultimii pui

Ferma de pui de la Călăraşi a pus lacătul pe uşă Foto:Nutricom

Ecourile scandalului cărnii de pui infestate cu salmonela, livrată de Avicola Călăraşi, nu s-au stins. Autorităţile locale, îngrijorate de faptul că unitatea se închide lăsând pe drumuri 300 de muncitori, s-au aşezat la masa dialogului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Reprezentanţii Prefecturii, alături de Direcţia Sanitară Veterinară şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, vorbesc oficial despre “conjunctura dificilă în care a fost pusă S.C. Avicola Călăraşi S.A. prin scandalul mediatic vizând pretinse nereguli în livrarea cărnii de pui către partenerii din ţară şi externi. Conform informaţiilor furnizate de subprefectul de Călăraşi, Cornel Coman, "brandul Avicola Călăraşi este, probabil, compromis. Asa nu înseamnă că producţia de carne de pui din judeţul Călăraşi este periclitată. Sunt două lucru diferite", a precizat, pentru Adevărul, Cornel Coman.

Nu s-a încălcat normele sanitar-veterinare

Din informaţiile oficiale prezentate instituţiei Prefectului, în urma controalelor dispuse şi întreprinse de I.T.M. şi D.S.V.S.A. reiese că “la S.C. Avicola Călăraşi S.A. nu au fost sesizate nici încălcări ale normelor sanitar-veterinare, capabile să afecteze sanătatea consumatorilor şi nici abateri de la legislaţia muncii, în virtutea cărora angajaţii companiei să nu poată beneficia de drepturile legale ce le revin”. Mai mult decât atât, Prefectura notează că “fundamentele scandalului de presă sunt netemeinice şi că fenomenul afectează în mod nejustificat activitatea S.C. Avicola Călăraşi S.A”.

Nu se mai continuă activitatea

Scandalul cărnii infestate cu salmonela şi care a fost livrată pe piaţă a desfiinţat Avicola Călăraşi. Traian Bulearcă, directorul economic al unităţii spune că în prezent se fac eforturi uriaşe pentru vânzarea puilor care mai există. “ Încercăm să lichidăm marfa şi tot căutăm cumpărător. Cred că în maximum două luni vom reuşi să finalizăm acest proces. În niciun caz, ferma nu va mai fi populată”, a precizat Bulearcă. Cei 300 de angajaţi vor fi şi ei disponiblizaţi, deoarece activitatea va fi sistată. Acesta susţine în continuare că marfa nu a plecat contaminată cu salmonela de la Călăraşi. “ Probabil, ceva s-a întâmplat în tot acest lanţ. De la noi şi până la depozitele hipermarketurilor. Noi ştim că s-au recoltat probe din carne şi din fermă şi au avut rezultate negative”, a adăugat Traian Bulearcă.
 

Vă recomandăm şi:

UPDATE Lacăt pe uşă. Scandalul cărnii de pui infestate cu Salmonella desfiinţează Avicola Călăraşi

Avicola răspunde acuzaţiilor privind carnea infestată : „Nu au fost distruse loturi cu salmonela improprii consumului uman“

Peste 20 de persoane reţinute într-un caz de evaziune de peste 50 de milioane de euro. Printre acestea, un procuror de la Parchetul General

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările