Amenzi de peste 119.000 lei, aplicate pentru ignorarea măştii de protecţie

Amenzi de peste 119.000 lei, aplicate pentru ignorarea măştii de protecţie

Forţele de ordine au intensificat controalelor FOTO IPJ Călăraşi

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii au intensificat activităţile de verificare a respectprii normelor sanitare.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea şi prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
 
La activităţile de verificare desfăşurate ieri au participat aproximativ 100 de forţe de ordine, fiind verificate 160 de societăţi comerciale, 289 de obiective şi locaţii, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, precum şi 441 de mijloace de transport, dintre care 220 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 1.185 de persoane.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 119.055 de lei. 72 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în magazine şi în celelalte spaţii unde este obligatoriu, precum şi în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri. 
 
De asemenea, în judeţul Călăraşi s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în proximitatea unităţilor de învăţământ, pieţe, târguri, staţii de autobuz, gări, autogări şi alte asemenea spaţii publice deschise.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările