Alertă meteo: Vin două zile cu furtuni şi ploi puternice în majoritatea regiunilor

Alertă meteo: Vin două zile cu furtuni şi ploi puternice în majoritatea regiunilor

Vreme capricioasă în următoarele zile FOTO Shutterstock

Două zile cu furtuni şi ploi puternice urmează în România. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o nouă avertizare de instabilitate atmosferică pentru mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi.

Zilele de caniculă alternează cu zile de ploi şi furtuni puternice. meteorologii au emis luni noi informări cod galben de ploi puternice şi furtuni, până pe 19 iunie.
 
În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.
 
De luni seară, de la ora 23.00 şi până marţi dimineaţă, la ora 10.00, în Moldova, nordul şi vestul Munteniei precum şi în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi posibil grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: