Alertă meteo: Se strică vremea. Ce fenomene pun stăpânire pe România

Alertă meteo: Se strică vremea. Ce fenomene pun stăpânire pe România

Vremea se strică în toată ţara FOTO pixabay

Vremea se strică din această noapte în toată ţara. La munte sunt anunţate ninsori viscolite, iar în restul regiunilor lapoviţă. În sudul ţării, de la maxime de 19 grade, temepraturile scad şi cu 14-15 grade.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), de vineri, de la ora 14.00 şi până sâmbătă, la ora 16.00, se anunţă răcire accentuată, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.
 
În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul şi nord-vestul ţării, iar sâmbătă (06 martie) şi în celelalte regiuni. Vor fi precipitaţii, vineri (05 martie) în nordul, vestul şi centrul ţării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, astfel încât în Maramureş, Moldova şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte.
 
La munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h şi, trecător, 70 km/h, au anunţat reprezentanţii ANM.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările