Alertă meteo: Căldură sufocantă în următoarele zile în sud-estul ţării

Alertă meteo: Căldură sufocantă în următoarele zile în sud-estul ţării

Vreme deosebit de caldă până joi FOTO Adevărul

Zile fierbinţi şi nopţi tropicale ne aşteaptă în următoarea perioadă. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o informare de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă de marţi 28 iulie, până joi seară. Codul galben de disconfort termic accentuat, emis pentru 22 de judeţe, este în vigoare miercuri şi joi.

De marţi de la ora 12.00, până joi la ora 20.00, valorile termice vor continua să crească, informează meteorologii.
Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară în regiunile extracarpatice.
 
Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33-35 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală va fi atins în zonele de câmpie şi de podiş din sudul, estul şi, local, din vestul ţării.
 
În cursul zilelor de miercuri şi joi, temperaturile vor depăşi frecvent 35 de grade în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova.
 
Pe arii restrânse, miercuri şi joi temperaturile se vor situa peste 37-38 de grade în zonele vizate de codul galben.Disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În cursul nopţilor, temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopţi tropicale).
 
 
Vă mai rercomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările