A început tabăra de vară Danubius, organizată de Crucea Roşie. S-au înscris 85 de voluntari din toată ţara

A început tabăra de vară Danubius, organizată de Crucea Roşie. S-au înscris 85 de voluntari din toată ţara

Cursanţii vor fi instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă FOTO Adevărul

Până pe 18 august, Crucea Roşie Călăraşi, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă , Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Primăria Municipiului  organizează Tabăra de apărare şi supravieţuire Danubius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tabăra va avea loc pe Plaja Mare din municipiul Călăraşi. S-au înscris 85 de persoane din mai multe judeţe din ţară: Călăraşi, Mureş, Sibiu, Vrancea, Buzău, Prahova, Ialomiţa, sectoarele 3 şi 5 din Bucureşti, dar şi din alte localităţi din judeţul Călăraşi (Ulmeni, Nana, Dorobanţu, Dragoş Voda, Independenţa).
 
Vor fi organizate activităţi de pregătire a voluntarilor în scopul aplicării unitare a prevederilor legale în domeniul situaţiilor de urgenţă pe întreg teritoriul judeţului. Se urmăreşte pregătirea voluntarilor în vederea creşterii capacităţii de reacţie la nivel local în cazul producerii unor evenimente.
 
Obiectivele principale ale taberei sunt asigurarea educării voluntarilor pentru cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive şi a comportamentului ce trebuie adoptat în cazul producerii dezastrelor, precum şi crearea mentalităţii autoprotecţiei în cadrul comunităţilor locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: