3 alimente miraculoase pentru deficienţa de magneziu. Ce disfuncţii apar şi ce  semnalele dă organismul obosit

3 alimente miraculoase pentru deficienţa de magneziu. Ce disfuncţii apar şi ce  semnalele dă organismul obosit

Seminţele de dovleac, un remediu excelent pentru lipsa de magneziu FOTO Adevărul

Lipsa magneziului din organism vine la pachet cu o serie de disfuncţii care ne pot provoca tulburări serioase. Ameţeala, insomnia, confuzia şi chiar labilitatea emoţională sunt doar câteva dintre stările pe care mulţi dintre noi nu le iau în seamă.Neglijăm semnale importante pe care ni le dă organismul, atunci când avem lipsă de magneziu. Carenţa se poate remedia rapid cu câteva alimente-minune, bogate în minerale.

 “Magneziul, un mineral deosebit de important, este implicat în realizarea diferitelor funcţii corporale, precum funcţionarea corectă a muşchilor, a numeroasele reacţii enzimatice, formarea oaselor şi a dinţilor, producerea energiei, metabolismul glucozei şi a impulsurilor nervoase. Deficienţa acestui mineral poate produce stări de slăbiciune, confuzie, schimbări bruşte ale stării sufleteşti, spasme şi crampe musculare, ameţeli, insomnii, probleme cardiace şi susceptibilitatea apariţiei calculilor renali", explică dr Daniela Stan, medic de familie.

Deficienţa de magneziu poate provoca dureri musculare, mai ales dacă în organism există şi alte carenţe, precum cele de calciu, potasiu sau zinc. Din această cauză, este importantă consumarea de alimente bogate în magneziu, precum cereale integrale, fructe uscate, legume, soia şi vegetale cu frunze verzi.

Iată cele mai bogate alimente în magneziu:

Seminţele de dovleac previn osteoporoza. Conţin o mare cantitate de magneziu, dar sunt de asemenea o sursă de fosfor, fier, zinc şi potasiu şi conţin totodată vitamine din grupa B şi vitamina K. Seminţele de dovleac sunt foarte recomandate în dietă pentru a avea un somn odihnitor şi pentru prevenirea formării calculilor renali şi a osteoporozei.

Seminţele de susan protejează rinichii. Seminţele de susan sunt foarte nutritive. Se pot adăuga la salate sau alte mâncăruri, sunt bogate în magneziu, cupru, mangan, calciu, fier, zinc şi fosfor, precum şi în vitamina B6, acid folic şi vitamina B3. Ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, îmbunătăţesc funcţia cognitivă, întăresc oasele şi dinţii şi protejează rinichii.

Migdalele, un elixir. Pentru siguranţa asimilării tuturor nutrienţilor conţinuţi de migdale este recomandată înmuirea fructelor în apă timp de câteva ora. Migdalele sunt o sursă foarte bună de magneziu, fosfor, cupru, calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E şi riboflavină (vitamina B2). Mai sunt, de asemenea, bogate în magneziu şi următoarele alimente: nucile caju, seminţele de pin, arahidele, nucile, legumele, avocado, bananele, curmalele, caisele, smochinele şi stafidele.
 

Vă recomandăm şi:

Ce păţim când avem lipsă de calciu, mineralul care dă energie inimii. Leşinul de câteva secunde, un semnal de alarmă. Ce boli riscăm să dezvoltăm

Leacul-minune din grădină care ne poate şi îmbolnăvi. Când devine toxic pelinul, planta care ne purifică şi vindecă arsurile

Cele mai sănătoase fructe uscate: stafidele, un veritabil antioxidant, ne scapă de oboseală, tratează anemia şi întăresc oasele

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: