VIDEO Scandal în Consiliul Local Buzău. Primarul Constantin Toma s-a răstit la directorul Companiei de Apă, căruia îi cere demisia

VIDEO Scandal în Consiliul Local Buzău. Primarul Constantin Toma s-a răstit la directorul Companiei de Apă, căruia îi cere demisia

Cearta dintre Toma şi Tescaru a fost presărată şi cu jigniri

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Buzău s-a transformat vineri în într-un scandal între primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, şi directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru. Disputa a fost presărată deseori cu atacuri şi jigniri din partea celor doi protagonişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La finalul şedinţei CLM, Ionel Tescaru a fost invitat să le explice aleşilor municipali de ce consideră ilegale primele hotărâri ale municipalităţii, aşa cum a precizat joi într-o conferinţă de presă. 
 
După ce Tescaru a reiterat în faţa consilierilor că hotărârile adoptate de aceştia vor putea duce la obligativitatea returnării banilor cu care Compania de Apă a făcut investiţiile în reţeaua de apă şi canalizare, a urmat o serie de reacţii din partea juriştilor din jurul primarului Constantin Toma, avocatul Lucian Sălcuţan şi fostul magistrat Constantin Florescu.
 
Cei doi au contrazis rând pe rând afirmaţiile lui Tescaru, spunând că şeful Companiei de Apă vrea să pună presiune pe aleşii locali prin şantaj. 
 
 
Cea mai vehementă reacţia a avut-o, cum era şi de aşteptat, primarul Constantin Toma, care a dorit să răspundă personal unor acuzaţii ale directorului Companiei de Apă Buzău lansate în conferinţa de presă de joi dar şi în plenul şedinţei.
 
„Vreau să răspund circului iscat de domnul Tescaru pentru că există multă presiune şi vreau să anunţ că vreau să mă autodenunţ la DNA dacă şi dumnealui se va autodenunţa că a cumpărat Hotelul Crâng la un preţ cu cel puţin 800.000 de euro mai mare decât prima opţiune a domnului Naziru iar eu mă voi denunţa pentru ceea ce vreau să fac. Intenţionez, dacă voi reuşi şi voi ajunge acolo, să îi scad salariul domnului Tescaru la valoarea salariului pe care îl primeşte primarul municipiului. Vreau să îl mai anunţ că, Compania de Apă este a buzoienilor şi nu proprietatea domnului Tescaru. Dumnealui stă pe pompe, pe reţele, pe terenuri ale buzoienilor nu ale familiei dumnealui. Investiţiile şi fondurile europene nu au nicio legătură cu achiziţionarea hotelului Crâng la un preţ astronomic, cu calitatea apei, cu preţul ei şi cu apa meteorică şi cu auditul companiei. Nici un moment nu voi pune în pericol derularea fondurilor europene dar nu voi accepta ca gestionarea fondurilor să se facă de domnul Tescaru S.A. şi acoliţii săi. Nu este posibil ca primarul municipiului şi consilierii locali să fie ameninţaţi de un director de companie cu mandatul prelungit pe sub mână. Dacă faceţi un calcul 20.000 de buzoieni plătesc în fiecare lună salariul acestui individ care dacă net este 220.000 de lei pe an brut este aproape dublu. Domnul Tescaru este un manager extrem de competent şi îi doresc să demonstreze asta într-o firma dumnealui particulară nu la Compania de Apă care este a buzoienilor”, a declarat primarul Constantin Toma.
 
 
Ionel Tescaru i-a explicat primarului Constantin Toma că este un manager cu rezultate foarte bune, nu unul care a dus firmele în insolvenţă, făcând aluzie la faptul că parte din firmele aflate în proprietatea lui Constantin Toma s-au aflat sau se află în insolvenţă, şi că îşi doreşte conducerea Companiei de Apă nu pentru binele buzoienilor ci pentru binele personal.
 
„Domnule primar, vă ascundeţi în spatele acestor consilieri. Dumneavoastră vreţi confiscarea acestei firme pentru dumneavoastră personal. Managementul deficitar nu înseamnă să îţi bagi firmele în faliment. Managementul deficitar e acela când bagi firmele în faliment. Explicaţi dumneavoastră unde s-au dus milioane de euro de la dumneavoastră”, i-a strigat primarului Ionel Tescaru în timp ce părăsea sala.
 
La final, consilierul PNL Ion Barbu a solicitat aleşilor să voteze solicitarea demisiei lui Ionel Tescaru, solicitare care a obţinut votul a 20 de consilieri în timp ce alţi 3 s-au abţinut.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: