VIDEO Pod distrus la Pardoşi după ce râul Câlnău a ieşit din matcă. Sunt afectaţi peste 500 de locuitori din zonă

VIDEO Pod distrus la Pardoşi după ce râul Câlnău a ieşit din matcă. Sunt afectaţi peste 500 de locuitori din zonă

Blocarea căilor de acces, îi afectează pe toţi cei 500 de localnici din Pardoşi

O ploaie care nu conteneşte de 20 de ore a adus deja necaz peste locuitorii comunei buzoiene Pardoşi. Râul Câlnău, care traversează localitatea, a ieşit din matcă şi a inundat drumul. Din cauza unui pod acoperit de apă, sătenii sunt nevoiţi să facă un ocol de peste 40 de kilometri, ca să ajungă la Buzău, iar acelaşi efort trebuie să îl facă şi localnicii din trei sate, dacă vor să ajungă la primărie sau la dispensar.

 
Norii de ploaie sunt pentru localnicii din satele comunei Pardoşi semn de necaz. De fiecare dată, fără excepţie, o ploaie mai serioasă, ca cea de acum, aduce blocarea drumului de acces către centrul comunei, unde sunt primăria, poliţia, dispensarul medical. Podul de pe DJ 220, pe sub care curge râul, are o deschidere prea mică pentru debitul de apă care se strânge de pe versanţi.

Blocarea căilor de acces, prin colmatarea inundarea drumului judeţean, îi afectează pe toţi cei 500 de localnici din Pardoşi, atât pe localnicii din centrul comunei, cât şi pe cei din celelalte trei sate, aruncate printre dealuri, la peste cinci, şase kilometri distanţă. Supărarea lor este cu atât mai mare, cu cât problemele cu drumurile care se surpă mereu durează de câţiva ani.
 
Torenţii formaţi pe râul Câlnău au mai rupt si un podeţ din tuburi, singura cale de acces către cătunul Valea Şchiopului, unde vieţuiesc opt famii de bătrâni. 

Autorităţile judeţene, în sarcina cărora cade administrarea drumului, spun că trebuie mai întâi să facă o expertiză pentru a găsi cea mai bună soluţie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: