VIDEO Pensionată la termen, dată afară cu poliţia din Spitalul Râmnicu Sărat

VIDEO Pensionată la termen, dată afară cu poliţia din Spitalul Râmnicu Sărat

Ecaterina Pitrinjel

Pensionarea la termen fără posibilitatea de prelungire a contractului de muncă pentru asistenţii medicali aruncă în haos sistemul sanitar şi îi pune pe cei vizaţi în situaţii jenante. La spitalul municipal din Râmnicu Sărat pensionarea la termen a determinat conducerea instituţiei să apeleze la poliţie pentru a determina o angajată să înţeleagă că nu mai lucrează.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Ecaterina Pintrinjel are 60 de ani şi a lucrat în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat timp de 37 de ani. La sfârşitul lunii trecute când a împlinit vârsta de pensionare contractul individual de muncă cu unitatea spitalicească a încetat. 
 
Femeia a fost chemată să semneze decizia de pensionare însă a refuzat. Marţi a revenit la spital sub pretextul că a fot trimisă de un consilier al ministrului sănătăţii să depună o cerere pentru prelungirea contractului de muncă. 
 
Asistenta a intrat peste foştii colegi în camera de gardă şi a accesat computerul cu datele bolnavilor. Conducerea spitalului a chemat atunci poliţia ca să o convingă pe femeie că nu mai are acest drept.
 
”M-au dat afară, că au zis că nu sunt salariata spitalului şi nu mai am voie să intru în spital. S-au purtat foarte urât cei doi poliţişti cu mine, ca şi când aş fi fost criminală. N-am furat,  n-am cerut nimic, n-am făcut nimic, n-am jignit pe nimeni. Am depus doar o cerere, atât. Altă sursă de venit nu am decât serviciul şi eu vreau să muncesc”, a declarat Ecaterina Pintrinjel, asistenta pensionată. 
 
Conducerea spitalului spune că asistenta nu mai avea statut de salariat. ”Dumneaei a venit la 7 şi 20, a intrat la camera de gardă peste asistentului de serviciu şi a accesat calculatorul. Odată ce i s-a întrerupt contractul de muncă nu mai avea dreptul să acceseze niciun calculator deoarece sunt informaţii confidenţiale. În acest sens, a fost chemată poliţia, dumneaei a fost sfătuită să meargă acasă şi totul a fost în regulă, fără niciun fel de incident”, a spus Adrian Danielescu, managerul Spitalului Municipal Rm Sărat.
 
La spitalul din Rm Sărat au ieşit din schema de personal nouă asistente care au fost pensionate la limită de vârstă însă conducerea unităţii sanitare a reuşit să acopere deficitul prin detaşarea cadrelor medicale de pe alte secţii. 
 
Nu acelaşi lucru se întâmplă însă la cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Buzău. După ce a scos la concurs 70 de posturi de cadre medicale medii şi infirmiere, iar concursul a fost blocat prin ordin al ministrului sănătăţii, o nouă criză de prefigurează. Joi 47 de asistenţi încetează raporturile de muncă prin atingerea vârstei de pensionare şi potrivit noilor reglementări nu îşi mai pot prelungi activitatea.
 
Sindicaliştii poartă discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a se găsi soluţii de remediere a acestei situaţii. Reprezentanţii Sanitas speră ca guvernanţii să revină asupra legii astfel încât pensionabilii să-şi poată păstra posturile măcar până la ocuparea lor de oameni nou veniţi în sistem.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările