VIDEO O casă pentru fraţii fetiţei de 5 luni care a murit în spital, din cauza condiţiilor de trai

VIDEO O casă pentru fraţii fetiţei de 5 luni care a murit în spital, din cauza condiţiilor de trai

Părinţii fetiţei de cinci luni care a murit zilele trecute în spitalul judeţean Buzău i-ar putea pierde şi pe ceilalti şase copii. Condiţiile în care a fost crescut bebeluşul sunt greu de descris: familia numeroasă se înghesuie într-un bordei cu o singură cameră, un spaţiu îngust unde opt suflete mănâncă, dorm şi se spală. O asociaţie strânge bani pentru a cumpăra o casă familiei cu şase copii din Robeasca.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Maria Anastasia Ciocârlan este un nume pe o cruce dintr-o margine de cimitir. Doar cinci luni a poposit pe lume, pentru că a avut ghinionul să se nască într-o lume strâmbă.
 
A fost al şaptelea copil al unei familii sărmane care trăieşte la periferia comunităţii din Robeasca, judeţul Buzău. Părinţii au împrumutat o căruţă ca să-şi ducă pruncul la mormânt iar pentru funeralii au primit ajutor de la biserică şi primărie.
 
Anastasia a fost doar un alt episod trist din viaţa cenuşie a familiei Ciocârlan. Ion şi concubina sa, Mariana Ciubotaru, au încă şase copii de crescut, cu vârste între 3 şi 14 ani. Stau înghesuiţi într-o încăpere insalubră, cu două paturi, igrasie şi fum de la o soba deteriorată. 
 
Familia numeroasă trăieşte din ajutoarele de la stat. Mariana şi Ion spun că se descurcă cu lemnele şi mâncarea, pentru că mai muncesc cu ziua prin sat. ”Am şase milioane ajutorul si cinci, alocaţia. Plătesc şi lumina, mâncare, apă”, spune Mariana.
 
 
După moartea suspectă a fetiţei de cinci luni, familia lui Ion Ciocârlan a intrat în atenţia Protecţiei Copilului. Pentru că au găsit bidoane de bere în casă, inspectorii vor să afle dacă adulţii sunt consumatori de alcool. 
 
De asemenea, o vânătaie la ochiul stâng al femeii ar fi dovada că au existat şi episoade de violenţă între concubini, deşi niciunul nu recunoaşte. ”Am căzut jos pe poleiul ăla, am fost, am tăiat lemne şi mi-a sărit în ochi, altceva nu mai zic”, a spus Mariana.
 
După moartea Anastasiei, părinţii i-ar putea pierde şi pe ceilalţi şase copii. Maria şi Ion spun că le-ar putea oferi condiţii mai bune copiilor dacă ar primi ajutor din partea comunităţii să-şi extindă căsuţa sau să cumpere o gospodărie mai ieftină din sat.
 
În sprijinul lor a sărit o asociaţie umanitară din Buzău, care a anunţat că strânge fonduri pentru a cumpăra o casă familiei cu şase copii din Robeasca.
     
 
Fetiţa lor, Anastasia, a ajuns la urgenţe în stare extrem de gravă şi în ciuda eforturilor medicilor nu a putut fi salvată. Decesul ar fi putut surveni şi din cauza condiţiilor în care a fost crescută micuţa care cântarea doar 4 kg. Rezultatul necropsiei arată că decesul bebeluşului a survenit ca urmare a unei pneumonii acute cu condensare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: