VIDEO Liceeni din Buzău, transformaţi în „forţe speciale“, pentru 24 de ore

VIDEO Liceeni din Buzău, transformaţi în „forţe speciale“, pentru 24 de ore

Cei 14 voluntari au picat pe mâinile durilor militari dintr-o unitate de Operaţii Speciale

Proiect unic în Armata română, menit să atragă atenţia adolescenţilor către cariera militară. Un număr de 14 elevi din Buzău au dat pixurile pe arme automate şi au schimbat uniformele de liceeni, cu veste antiglonţ. Doar 24 de ore a durat proiectul, însă traiul cazon a fost unul intens, pentru că cei 14 voluntari au picat pe mâinile durilor militari dintr-o unitate de Operaţii Speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Joi, în prima zi a proiectului ”O zi de armată”, cei 14 recruţi, opt băieţi şi şase fete, au lepădat ţinuta civilă şi au îmbrăcat pentru prima oară o uniformă militară. 

Au înnoptat în dormitoarele unităţii şi abia a doua zi au aflat cu adevărat ce înseamnă instrucţia specifică trupelor de comando. Chiar şi simpla echipare cu completul antichimic a fost o piatră de încercare pentru adolescenţi.
 
Programul de instrucţie s-a mutat apoi într-un poligon din apropierea oraşului, pentru şedinţa de tragere cu pistolul mitralieră. Până să ajungă să apese pe trăgaci, fiecare tânăr a trecut printr-o şedinţă de pregătire temeinică. 

Au avut şansa să-i aibă instructori pe cei mai buni puşcaşi ai armatei române, căliţi pe fronturile din Irak şi Afganistan.
 
În grupul de recruţi voluntari a ţinut să fie şi Andreea Moroianu, o elevă din Liceul Pedagogic, care tocmai se pregăteşte să intre la Şcoala de maiştri militari de aviaţie de la Boboc. A vrut să guste din cariera militară, pe care şi-o doreşte pentru tot restul vieţii.
 
Proiectul „O zi de militar” a fost iniţiat de ofiţerii Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, cu scopul de a promova cariera militară printre liceeni.
 
După experienţa trăită printre militarii de la Operaţii Speciale, adolescenţii, care acum sunt în clasa a 12-a la mai multe licee din oraş, se gândesc mult mai serios să urmeze o şcoală militară. Proiectul a fost experimentat anul trecut, la un batalion de geniu din Buzău, şi a fost un succes.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: