Un nou caz de pestă porcină africană la un mistreţ găsit mort într-o pădure din Buzău

Un nou caz de pestă porcină africană la un mistreţ găsit mort într-o pădure din Buzău

Un nou caz de pestă porcină africană a fost confirma la un mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare 41 Beceni. În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui caz de PPA la porcul mistreţ.

Ştiri pe aceeaşi temă


A fost delimitată zona afectată de 13 km, având în epicentru punctul în care a fost găsit morţi porcul mistreţ, compusă din zona infectată de 8 Km în jurul epicentrului şi zona tampon de 5 Km în jurul zonei infectate. Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău va fi informat cu privire la planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi instituirea zonelor de restricţii. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

La această dată, Pesta Porcină Africană evoluează în judeţul Buzău în 12 focare din exploataţii non profesionale şi o exploataţie comercială de tip A, declarate în 8 localităţi respectiv satul Racoviţeni – comuna Racoviţeni, extravilanul satului Cilibia dar pe raza UAT C.A. Rosetti, satul Săgeata – comuna Săgeata, satul Vadu Paşii – comuna Vadu Paşii (3 focare), satul Focşănei – comuna Vadu Paşii, satul Scurteşti – comuna Vadu Paşii (2 focare), satul Boboc – comuna Cochirleanca (3 focare) şi satul Zilişteanca – comuna Poşta Câlnău precum şi treisprezece cazuri la mistreţ pe raza fondurilor de vânătoare 44 Câlnău (2 cazuri), 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (3 cazuri).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: