Un băiat dintr-un centru de plasament şi-a dat foc cu o brichetă găsită la un coleg

Un băiat dintr-un centru de plasament şi-a dat foc cu o brichetă găsită la un coleg

Poliţia a început o anchetă Foto I.B.

Un incident care se putea încheia dramatic a avut loc, zilele trecute, într-un centru de plasament pentru copiii cu handicap din Buzău. Un tânăr în vârstă de 17 ani, instituţionalizat şi aflat în grija Protecţiei Copilului, şi-a dat foc la haine cu o brichetă găsită la un coleg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti în cursul zilei de 31 martie 2022, la scurt timp după producerea evenimentului. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Buzău, băiatul ar fi mers la toaletă însoţit de un angajat al centrului, aşa cum prevede regulamentul intern.
 
Supraveghetorul a auzit gălăgie în baie, iar când a deschis uşa l-a văzut pe tânăr în timp ce se zbate să stingă flăcările care îi cuprinseseră tricoul. Acesta era conştient şi i-ar fi spus însoţitorului că găsise bricheta la un coleg şi voia să vadă cum funcţionează.
 
Cazul a fost prezentat de site-ul Asociaţiei pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), al cărei scop este apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. Aparţinătorii băiatului spun că au fost anunţaţi de către reprezentanţii DGASPC Buzău în cursul zilei de vineri despre eveniment.   
 
Potrivit asum.ro, rudele tânărului spun că starea este destul de gravă. 
 
”A fost transportat de urgenţă la Bucureşti şi este intubat. Urmează să fie supus unor intervenţii chirurgicale. Nu ne putem explica cum a fost posibil aşa ceva. Cu o zi înainte, joi, am vorbit cu el la telefon, era vesel şi fericit. I-am spus că vom solicita să fie învoit, să il aducem acasă de sărbători”, a declarat pentru asum.ro ruda victimei.
 
Incidentul în urma căruia tânărul de 17 ani a fost la un pas să moară este anchetat atât de către DGASPC, cât şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările