Spectacole şi ateliere artistice, printre lucrările din Tabăra de sculptură Măgura

Spectacole şi ateliere artistice, printre lucrările din Tabăra de sculptură Măgura

Arhivă adevarul.ro

Atragerea unui număr cât mai mare de turişti, în judeţul Buzău, în 2022, este unul dintre obiectivele propuse de conducerea Consiliului Judeţean, la acest început de an. Pe lângă alte proiecte, autorităţile au în vedere readucerea în prim-plan a Taberei de sculptură de la Măgura, un obiectiv turistic important.

Până în urmă cu trei ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional de la Măgura era locul ideal de petrecere al  amatorilor de grătare la iarbă verde. 

Mulţi dintre aceştia lăsau în urmă mormane de gunoaie. 

Între timp, accesul petrecăreţilor a fost interzis, iar în ultimii trei ani s-a reuşit igienizarea întregii suprafeţe. 

De asemenea, multe dintre sculpturi au fost restaurate, proces care va continua şi în acest an.

Dacă situaţia pandemică o va permite, la tabăra de la Măgura, în sezonul estival, Muzeul Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă vor organiza ateliere de lucru pentru elevi şi studenţi, spectacole folclorice şi alte evenimente artistice. 

Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de mari artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările