Spectacol de muzică populară, în Buzău, pentru însănătoşirea unui tânăr care suferă de o boală nemiloasă a plămânilor

Spectacol de muzică populară, în Buzău, pentru însănătoşirea unui tânăr care suferă de o boală nemiloasă a plămânilor

Mai mulţi solişti de muzică populară vor cânta, la Buzău, pentru o cauză nobilă. Spectatorii sunt invitaţi să doneze pentru un tânăr foarte bolnav, George Olteanu, care mai are nevoie de cel puţin 15.000 de euro necesari unui tratament foarte costisitor. George speră să strângă o parte din bani de la buzoienii cu suflet mare.

 
Evenimentul umanitar este programat pentru data de 22 noiembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău. 
 
Pe afiş apar numeroşi solişti de muzică populară, printre care Maria Dragomiroiu, Nicolae Datcu, Alexandru Recolciuc, Maria Ghinea, Nicolae Oprişan, Nemuritorii, Mario Buzoianu, Mădălina Manolache, Tatiana Răduţă, Alin Suceveanu, Ion Băicuş, Nicoleta Buga Neagu, Doiniţa Fluturu, Ana Maria Botezatu, Ana Sorela Mladin, Orchestra şi Ansamblul Folcloric ”Plaiurile Mioritei”.  
 
George Olteanu are 28 de ani, este buzoian însă locuieşte cu părinţii în Braşov. Încã de la naştere suferă de o boalã evolutivă nemiloasă care i-a marcat viaţa, lăsându-şi urme adânci în existenţa sa. La vârsta de 5 luni, în urma unor analize, i-a fost pus diagnosticul dureros de Sindrom amiotrofic neurogen spinal degenerativ, o formã a distrofiei musculare. 
 
Copilaria şi-a petrecut-o mai mult prin spitale si printre medici. Viaţa l-a călit şi l-a maturizat de mic, transformându-l într-un luptător. În urma tuturor acestor proceduri a reuşit sã recupereze, a mers pe picioare destul de greu până la vârsta de 11 ani când boala a evoluat şi l-a ţintuit într-un scaun cu rotile.
 
Boala a degenerat, fiind diagnosticat mai nou cu bronsectazie. Muşchii plămânilor s-au distrofiat la baza de jos şi în loc să primească aer, acolo se umple cu secreţie care de la câteva grame a ajuns la 5 pahare. Aceasta secreţie, care se acumuleazã sistematic în timp, dacã nu ar scoate-o l-ar asfixia şi ar muri. 
 
Artificial este foarte greu de scos şi asa că face o terapie rudimentarã la care îl ajutã mama sa. El stă întins în pat cu faţa în sus, bagã şi scoate aerul ca într-un seeker, iar mama sa apasă pe partea abdomenului drept. 
 
Este epuizant, nu are timp de masă, de somn de nimic. Sunt două variante de vindecare. Pima ar fi transplantul de celule stem pentru care a început să facă demersuri disperate pentru o operaţie în China. Transportul ar putea fi fatal. 
 
A doua variantã ar fi medicamentul IPLEX care este atestat şi legalizat de forurile mondiale de medicină, tratament care însă costă 80.000 de dolari anual. Acest tratament constă într-o injecţie ce se administreazã zilnic. Tratamentul îl va ajuta cu recuperarea fizică, îl va ridica din scaunul cu rotile, dar în primul rând îi salveazã plămânii.
 
Mai multe informaţii, pe: http://olteanugeorge1981.blogspot.com.
 
                 
 
citeste totul despre: