Prima recoltare de plasmă hiperimună, la Buzău, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Donatorul are 30 de ani

Prima recoltare de plasmă hiperimună, la Buzău, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Donatorul are 30 de ani

Foto CJ Buzau

Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău a înregistrat prima recoltare de plasmă hiperimună de la un pacient care s-a vindecat de coronavirus. Aceasta este folosită pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare critică.

Ştiri pe aceeaşi temă


Recoltarea s-a făcut joi de la un tânăr care a decis să salveze alte vieţi, după ce a trecut printr-o formă uşoară de boală şi s-a vindecat rapid. 

Recoltarea s-a făcut cu ajutorul aparatului de plasmafereză donat autorităţilor din Buzău de către o firmă care distribuie echipamente medicale. 

Adrian Ivan este numele primului donator buzoian de plasmă hiperimună. Este unul dintre primii cetăţeni duşi în carantină la centrul de la Arbănaşi după ce au revenit din străinătate. 

Buzoianul în vârstă de 30 de ani mărturiseşte că s-a prezentat din proprie iniţiativă la Centrul de Transfuzie şi nu a aşteptat propunerea autorităţilor de a deveni donator de plasmă pentru salvarea cazurilor grave de COVID-19.

Plasma recoltată de la persoanele care au învins coronavirusul este folosită pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare critică. 

Pentru a putea dona, buzoienii care au fost declaraţi vindecaţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, inclusiv să fi învins boala de cel puţin două săptămâni şi să nu sufere de afecţiuni cronice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: