Porţiune de pădure din judeţul Buzău, rasă de un vrâncean şi fiii săi

Porţiune de pădure din judeţul Buzău, rasă de un vrâncean şi fiii săi

Sursa IPJ Buzău

Un bărbat din Vrancea şi fiii săi au ajuns în arestul IPJ Buzău după ce, timp de patru luni, au ras o porţiune de pădure de pe raza localităţii buzoiene Buda. Tăiau copaci la întâmplare, iar pentru a-şi ascunde urmele, acopereau cu pământ cioatele rămase la nivelul solului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cei trei bărbaţi sunt din Mera, judeţul Vrancea, şi printr-o societate cu obiect de activitate exploatare material lemnos obţinuseră dreptul de a exploata o partidă dintr-o pădure situată în extravilanul comunei buzoiene Buda. 

De acolo ar fi trebuit să taie anumiţi arbori marcaţi însă vrâncenii tăiau tot ce le ieşea în cale. Ca să-şi ascundă urmele, acopereau cu pământ şi diverse resturi cioatele tăiate de la nivelul solului.

Cum pădurea se rărise considerabil în zona respectivă, lucrătorii silvici au început verificările pe cont propriu. Când şi-au dat seama ce s-a întâmplat, au sesizat Poliţia.

“Din cercetări a reieşit faptul că în perioada aprilie – august 2019 ar fi tăiat de la nivelul solului şi ar fi sustras 152 arbori dintr-o partidă legal constituită, în extravilanul comunei Buda. Partida era în exploatarea societăţii administrate de bănuiţi, însă arborii tăiaţi nu prezentau amprenta dispozitivului special de marcat. După tăierea arborilor, cioatele ar fi fost acoperite cu pământ şi resturi de exploatare”, transmite IPJ Buzău. 

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că prin tăierea şi furtul celor 152 de arbori, cu un volum estimat la 50 de m.c., ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Buzău pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, pentru ca astăzi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, să fie emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările