Petrecere într-o livadă de lângă Buzău, încheiată cu o amendă uriaşă

Petrecere într-o livadă de lângă Buzău, încheiată cu o amendă uriaşă

Sursa Activistul Buzoian

Forţele de ordine şi reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii de control au intervenit, duminică, în satul Gura Câlnăului, la un local cu livadă în jur, amenajată pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, unde un operator economic avea în derulare o petrecere cu zeci de participanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii au readus în atenţie administratorului obligaţia legală de a se asigura că oamenii prezenţi, clienţii, respectă regulile legale în vigoare, precum purtarea măştii, păstrarea distanţei sociale, chiar dacă spaţiul comercial este unul amenajat în aer liber. 
 
Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancţiuni totale de 46.500 lei. 
 
Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, sancţiunile au fost aplicate potrivit competenţelor de către Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Autorităţile transmit că dacă abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activităţii operatorului economic.
 
„Încurajăm activitatea economică din sfera societăţilor comerciale, dar subliniem faptul că aceasta trebuie să se facă cu respectarea strictă a cadrului legal, în interesul şi pentru siguranţa buzoienilor.Instituţiile statului vor interveni în orice situaţie cu fermitate, dar şi cu discernământ aplicând gradual măsurile stabilite de legiuitor. Prioritatea nu este aceea de a aplica sancţiuni ci de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile la care se expune”,  a declarat prefectul Silviu Iordache.
 
Sursa Brunch by TESS
 
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu jandarmi, precum şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.
 
Autorităţile acţionează în mod constant pentru respectarea normelor impuse de legislaţia în vigoare privitoare la pandemia de COVID-19. Sunt vizate, cu prioritate, zonele aglomerate, pieţe, centre comerciale, restaurante şi mijloace de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările