O comunitate din Buzău ameninţă cu proteste, după ce a rămas fără unicul mijloc de transport în comun. Drumul a devenit impracticabil VIDEO

O comunitate din Buzău ameninţă cu proteste, după ce a rămas fără unicul mijloc de transport în comun. Drumul a devenit impracticabil VIDEO

Sursa Viorel Bănică

Localnicii din satul Plaiul Nucului, comuna buzoiană Lopătari, ameninţă că vor bloca drumul care leagă localitatea de Buzău dacă autorităţile judeţene nu vor repara drumul. Acesta a devenit impracticabil, din cauza traficului greu din zonă.  Comunitatea a luat foc după ce a aflat că singurul microbuz care asigura transportul public nu mai circulă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Drumul judeţean 203 K străbate  judeţul Buzău de la est la nord. În comuna Lopatari, pe o lungime de 13 kilometri, între satele Luncile şi Plaiul Nucului, şoseaua nu a fost niciodată asfaltată ci acoperită doar cu balast. 
 
Din cauza traficului greu din ultima perioada în drum au apărut gropi şi chiar şanţuri care sunt un coşmar pentru autoturisme şi microbuze. 
 
Mai grav este că, în cazul ivirii unor urgenţe, accesul salvatorilor este aproape imposibil. 
 
Singurul microbuz care asigura de şapte ani transportul public spre municipiul Buzău nu mai circulă începând de miercuri. ”Din cauza maşinilor de mare tonaj care frecventează zona, soliditatea drumului nu mai permite accesul şi nu mai pot efectua cursa”, a declarat Adelin Voica, transportator.
 
 
La aflarea veştii că vor rămâne şi fără transport public, sătenii din Plaiul Nucului s-au revoltat pe indiferenţa autorităţilor. Ei ameninţă cu blocarea drumului judeţean dacă autorităţile nu refac infrastructura rutieră.
 
Conducerea comunei a făcut nenumărate demersuri la administratorul drumului, Consiliul Judeţean. La rândul lor, autorităţile judeţene dau asigurări ca drumul va fi reparat. 
 
Drumul 203 K a întrat în reabilitare cu fonduri europene în urma cu câţiva ani. Lucrările se fac însă pe tronsoane iar pentru fiecare porţiune se fac licitaţii separat atât pentru proiectare cât şi pentru execuţie.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările