Muncitori cu drujbe iau cu asalt Parcul Crâng

Muncitori cu drujbe iau cu asalt Parcul Crâng

Angajaţii Urbis Serv vor demara o amplă campanie de toaletare a teilor aflaţi de-a lungul aleii principale până la Monument. Explicaţia este că majoritatea arborilor sunt bătrâni şi prezintă diverse faze de degradare precum uscarea ramurilor, ceea ce poate duce la căderea acestora. Totodată în unele dintre scorburile teilor bătrâni există şi cuiburi de viespi.


Primăria Municipiului Buzău a cerut o analiză privind starea arborilor din Parcul Crâng şi, după ce a constatat că există un potenţial pericol pentru vizitatori, a decis intervenţia urgentă asupra copacilor. Începând cu data de 17 aprilie 2018, muncitorii de la Urbis Serv vor efectua lucrări de toaletare a arborilor de pe aleea centrală, fără a afecta circulaţia pietonală în parc.

Într-un comunicat de presă remis astăzi, reprezentanţii Primăriei vorbesc despre necesitatea executării unei toaletări profesioniste, mai ales că arborii sunt foarte bătrâni şi se află în diverse stare de degradare: uscarea crengilor, crăparea şi înnegrirea scoarţei, instalarea lichenilor, stagnarea creşterii în diametru.

Parcul Crâng este cel mai mare şi mai important parc din oraşul Buzău, situat la marginea vestică a acestuia, ocupând o suprafaţă de aproximativ 10 hectare dintr-o pădure de 189 de hectare, numită pădurea Crâng. 

Pădurea este formată în special din plante foioase, cu puţine conifere, şi este cunoscută în primul rând pentru stejarii şi teii bătrâni care o compun. În centrul parcului se află un obelisc, ridicat în 1976 la aniversarea a 1.600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului.

citeste totul despre: