Imaginile cu Ceauşescu, eliminate la cererea publicului din expoziţia de fotografie în aer liber de la Buzău

Imaginile cu Ceauşescu, eliminate la cererea publicului din expoziţia de fotografie în aer liber de la Buzău

Sursa Gabriel Avrămescu

Presiunea opiniei publice şi a unor politicieni a determinat autorităţile Buzăului să elimine imaginile cu Nicolae Ceauşescu, dar şi cele cu primarul Constantin Toma, de pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. Informaţia a fost transmisă de liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Galeria foto în aer liber de pe Calea Eroilor, din municipiul Buzău, a fost schimbată, pentru a marca, pe 12 aprilie, 1.650 de ani de la prima atestare documentară a numelui oraşului.
 
Actuala expoziţie cuprinde imagini de epocă, alb-negru, precum şi alte fotografii cu momente reprezentative din istoria oraşului şi a judeţului, care redau obiceiurile şi viaţa locuitorilor, de-a lungul vremii.
 
Au apărut inclusiv panouri cu imagini care îl înfăţişau pe Nicolae Ceauşescu, dar şi cele în care apărea primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Noua tematică a galeriei a atras însă multe critici din partea publicului şi a unor politicieni.
 
În urma valului de critici, autorităţile locale au eliminat imaginile contestate, cu câteva ore înainte de festivitatea de inaugurare a galeriei de pe Calea Eroilor. 
 
„Reprezentanţii societăţii desemnate de Primăria Buzău să se ocupe de reamenajarea expoziţiei outdoor de pe Calea Eroilor au înlăturat, în noaptea de luni spre marţi, panourile cu imagini care îl înfăţişau pe Nicolae Ceauşescu, dar şi cele în care apărea primarul municipiului Buzău, Constantin Toma”, a scris Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău, pe pagina sa de Facebook. 
 
Sursa Gabriel Avrămescu
 
Primarul Constantin Toma a explicat, luni, pentru Adevărul că toate fotografiile îşi au locul în galeria de pe Calea Eroilor, inclusiv cele în care apărea Nicolae Ceauşescu, deoarece surprind momente importante din istoria Buzăului.
 
„Pe acele panouri este ilustrarea unei istorii de la anul 372 până acum. Apare inclusiv locomotiva, care înseamnă marcarea a 150 de ani de la înfiinţarea căii ferate din Buzău, a doua din ţară. Sunt două şi cu Ceauşescu. La 1.600 de ani, Ceauşescu a participat la inaugurarea obeliscului din Parcul Crâng, iar o imaginea e de aici. Cea de-a doua este cu Eugen Sandu, atunci când a început să se lucreze la dezvoltarea actualului Ductil. Sunt episoade care fac parte din istoria noastră” a declarat pentru „Adevărul” Constantin Toma, primarul Buzăului.
 
Noua amenajare expoziţională a costat municipalitatea 26.000 de euro şi va fi permanentă, susţin reprezentanţii municipalităţii. Aceasta este inaugurată pe 12 aprilie, zi care în calendarul creştin-ortodox este închinată Sf. Sava Gotul, ocrotitorul Buzăului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările