Doctoriţă de la UPU Buzău, răpusă de un infarct. Colegii ei din Spital şi Ambulanţă au încercat în zadar să o salveze

Doctoriţă de la UPU Buzău, răpusă de un infarct. Colegii ei din Spital şi Ambulanţă au încercat în zadar să o salveze

Lumea medicală din Buzău este în doliu după ce dr. Anca Marinescu, medic de familie şi urgentist la UPU, a decedat în această după-amiază, fiind găsită în stop cardio-respirator la locuinţa sa din comuna Scutelnici. Medici de la Ambulanţă şi UPU Buzău au încercat aproape două ore să o salveze pe colega lor, în vârstă de 52 de ani.


În jurul orei 14.50, Anca Marinescu s-a prăbuşit în timp ce se afla acasă, împreună cu o cumnată, aceasta fiind şi cea care a sunat după ajutor. 

Primul apel la SAJ Buzău a fost la 14.58, două maşini, una cu medic, fiind direcţionate către domiciliul doctoriţei. Ulterior a ajuns acasă la victimă şi medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău, pentru a încerca resuscitarea doctoriţei Marinescu.

Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean, deşi cei care se aflau în jurul Ancăi Marinescu erau rezervaţi în ceea ce priveşte deznodământul. Temerişe lor s-au adeverit, în jurul orei 17.00, medicii de la UPU fiind nevoiţi să declare decesul doctoriţei.

Anca Marinescu a fost medic de familie în Scutelnici şi Padina şi avea competenţe pe urgenţă. Spitalul Judeţean a anunţat decesul doctoriţei pe site-ul său. ”În aceste clipe de tristeţe şi grea încercare, suntem alături de familie şi le transmitem sincere condoleanţe!”, a scris consuderea SJU Buzău. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările