Cum se prepară supa cremă de morcovi copţi la cuptor cu cimbrişor proaspăt. Reţeta lui chef Cristi Dobre

Cum se prepară supa cremă de morcovi copţi la cuptor cu cimbrişor proaspăt. Reţeta lui chef Cristi Dobre

Pentru a avea o digestie sănătoasă, spun nutriţioniştii, este necesar să strecurăm mâncăruri uşoare în meniurile acestei perioade. Chef Cristi Dobre ne recomandă supa cremă de morcovi dulci, copţi la cuptor şi cimbrişor proaspăt, un preparat foarte gustos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru pregătirea acestei supe avem nevoie de următoarele ingrediente: 
 
•       ulei de măsline
•       10 morcovi medii
•       sare, piper
•       1 ceapă tocată fin
•       2 căţei de usturoi tocaţi fin
•       ½ linguriţă de ghimbir ras
•       1 litru de supă clară de pui sau de vegetale
•       ½ linguriţă de chimion măcinat
•       4-5 crenguţe de cimbrişor proaspăt (avem nevoie doar de frunzuliţele verzi)
•       1 foaie de dafin
•       100 ml. de smântână grasă
•       câteva fire de pătrunjel şi ardei roşu iute tăiat felii pentru decorat
 
 
Mod de preparare
”Încălzim cuptorul la maximum. Curăţăm morcovii, îi tăiem pe jumătate, apoi felii. Într-o tavă întinsă vom pune morcovii pe o hârtie de copt unsă cu puţin ulei de măsline. Asezonăm cu sare şi piper şi îi lăsăm la cuptor pentru 25 de minute”, spune Chef Cristi Dobre.
În timp ce morcovii sunt la cuptor, tăiem ceapa cubuleţe, usturoiul, apoi răzuim ghimbirul. Încălzim o lingură de ulei de măsline într-o tigaie după care adăugăm ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Gătim amestecul acesta până când ceapa se înmoaie.
 
”Adăugăm supa clară de pui sau de vegetale împreună cu frunzuliţele de cimbrişor proaspăt şi chimionul măcinat. Amestecăm în acest mix până când morcovii sunt gata în cuptor. În momentul în care morcovii au fost copţi pentru 25 minute în cuptor, îi adăugăm în supă”, spune Chef Dobre.
 
Pentru încă 25 – 30 minute, fierbem la foc mic supa, în care amestecăm constant până ce morcovii se vor înmuia apoi, cu un blender, transformăm conţinutul într-un piure. 
 
Se serveşte cu o lingură de smântână,  ardei iute tocat şi câteva frunze de pătrunjel sau cimbrişor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările