Copil bătut în cap cu ghiozdanele şi cărţile până a leşinat. „A fost doar o horă”, este răspunsul şcolii

Copil bătut în cap cu ghiozdanele şi cărţile până a leşinat. „A fost doar o horă”, este răspunsul şcolii

Băiatul este internat de miercuri în spital

Este anchetă la o şcoală din Buzău, acolo unde un elev susţine că a fost lovit de mai mulţi colegi până a leşinat. Totul s-a întâmplat într-o pauză, după plecarea învăţătoarei din clasă. Copilul a fost internat pentru investigaţii, iar părinţii sunt decişi acum să depună plângere la poliţie şi la Inspectoratul Şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a petrecut la şcoala din comuna Ziduri. Mai întâi, victima şi un alt copil s-ar fi îmbrâncit chiar în faţa învăţătoarei. Aceasta a calmat spiritele pe moment, considerând că totul a fost doar o joacă. 
 
Scandalul s-a reaprins după ieşirea dascălului din clasă, băiatul fiind lovit de mai mulţi colegi cu cărţile şi ghiozdanele în cap până a leşinat. Copilul le-a povestit părinţilor prin ce a trecut iar aceştia l-au dus imediat la spital.
 
”El şi cu alt coleg s-au certat, s-au îmbrâncit, adversarul lui a plecat acasă imediat iar ceilalţi colegi au sărit cu cărţile şi ghiozdanele în capul lui. El a zis că a leşinat, că nu mai cunoştea pe nimeni iar când s-a trezit a intrat sub catedră, speriat, pentru că nu cunoştea pe nimeni. Mi-a povestit totul, acasă, după ce şi-a revenit, dar mi-au confirmat şi alte mămici”, spune Ionelia G., mama băiatului bătut.
 
Copilul a fost internat şi supus peste noapte mai multor investigaţii la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat.
 
”Când a sosit la noi, era conştient, orientat temporo-spaţial, ne-a povestit tot episodul care s-a întâmplat la şcoală. Se pare că a suferit un episod scurt de pierdere a cunoştinţei. A fost internat pentru investigaţii şi supraveghere iar pe parcursul internării nu a pus niciun fel de problemă. Este investigat şi la neuropsihiatrie”, declară George Munteanu, medic pediatru. 
 
 
De cealaltă parte, directorul şcolii din comuna Ziduri susţine că elevul nu a leşinat, ci doar a fost îmbrâncit în timp ce clasa repeta dansurile pentru serbarea de sfârşit de an. 
 
”Pe parcursul zilei de miercuri, în timp ce doamna învăţătoare xeroxa o fişă de lucru, un elev a venit şi ne-a spus că se ceartă copiii în clasă. Copiii erau gălăgioşi şi au fost trimişi în bănci. Azi am aflat că a fost internat la spital. Mămica susţine că băiatul a leşinat, dar nu a fost vorba de un leşin. Copiii au repetat pentru festivitatea de Crăciun, a fost o horă şi s-au îmbrâncit. Practic, nu a fost vorba de un leşin. Doamna învăţătoare a intrat după incident şi nu era nimic grav”, Ionuţ Alexandru, directorul şcolii din Ziduri.
 
Părinţii elevului sunt decişi acum să depună plângere atât la Inspectoratul Şcoalar cât şi la Poliţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările