Contabila unei primării din Buzău, anchetată pentru delapidare. Încasa de două ori salariul lunar

Contabila unei primării din Buzău, anchetată pentru delapidare. Încasa de două ori salariul lunar

Arhivă

Poliţiştii au descins, joi, la locuinţa contabilei de la Primăria Padina, pentru o percheziţie. Femeia, de 48 de ani, îşi însuşea sume mari din banii administraţiei locale. Într-un singur an, contabila ar fi sustras peste 245.000 lei, bani pe care i-a sustras prin mai multe modalităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Femeia încasa de două ori salariul, o dată pe card, apoi de la casierie. Alteori, îşi vira sume din banii primăriei, în propriul cont sub pretextul unor zile de concediu neefectuate. 

În dese rânduri, cu cardul de combustibil al primăriei Padina îşi alimentau maşinile mai mulţi membri ai familiei sale. 

De altfel, chiar unul dintre membrii familiei a dat-o de gol pe angajata Primăriei Padina, involuntar, printr-o postare pe Facebook.

Potrivit IPJ Buzău, ”în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245.524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată”.

În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri cu care vor proba faptele funcţionarei. 

Aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore, iar vineri a fost prezentată judecătorilor cu propunerea de arestare preventive pentru delapidare şi fals intelectual.

 Anchetatorii nu exclud să apară şi alte sume delapidate din bugetul primăriei. Ei urmează să acţioneze pentru recuperarea prejudiciului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările