Centru de vaccinare drive-thru, inaugurat de motociclişti. Printre ei, şi prefectul Buzăului VIDEO

Centru de vaccinare drive-thru, inaugurat de motociclişti. Printre ei, şi prefectul Buzăului VIDEO

Sursa I. Bunilă

Prefectul de Buzău şi-a adus prietenii motociclişti să se imunizeze, la inaugurarea primului punct de vaccinare drive-thru din zonă. Centrul amenajat în parcarea unui supermarket are două fluxuri de vaccinare iar serul folosit este cel de la Pfizer.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Municipiul Buzău are începând de vineri un punct de vaccinare de tip drive-thru. 
 
Centrul special, în care buzoienii vor putea veni cu maşina personală pentru a fi vaccinaţi fără programare, funcţionează în parcarea unui hipermarket situat la ieşirea din Buzău spre Ploieşti. 
 
În prima maşină sosită la centrul inaugurat vineri la ora 16.00 s-au aflat două persoane în vârstă, care au aflat de această posibilitate de vaccinare după ce au fost să se programeze într-unul dintre centrele din Buzău. 
 
Al doilea autoturism a fost un taximetru în care erau patru angajaţi ai aceleiaşi firme de transport persoane. 
 
Membrii clubului de motociclişti B-Zones RC Buzău au inaugurat punctul de vaccinare tip drive-thru împreună cu prefectul Silviu Iordache. Acesta din urmă şi-a făcut şi el apariţia pe motocicletă, echipat corespunzător.
 
 
Centrul drive-thru are două fluxuri de vaccinare iar serul folosit este cel de la Pfizer. Buzoienii care nu s-au imunizat până acum sunt aşteptaţi la centrul din parcarea hipermarketului, doar cu buletinul. 
 
Vor completa un simplu chestionar şi apoi li se va administra serul anti COVID-19. Centrul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 şi 20:00.
 
Pe lângă acest punct de vaccinare tip drive-thru, centrele fixe, echipele mobile şi medicii de familie, în perioada următoare vor fi amenajate şi două centre volante, unul în municipiul Buzău şi celălalt la Râmnicu Sărat.
 
Ambele centre volante ar urma să fie amenajate în imediata apropiere a pieţelor. 
 
Autorităţile sanitare fac demersuri pentru ca cele două puncte volante, din Buzău şi din Râmnicu Sărat, să devină funcţionale chiar din acest weekend.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările