Buzău: Urgia a lovit nordul judeţului

Buzău: Urgia a lovit nordul judeţului

Drumarii se luptau în această dimineaţă cu aluviunile ajunse pe DN10

Zeci de familii izolate, un drum naţional şi alte trei comunale sunt greu încercate de alunecările de teren care nu mai contenesc în nordul judeţului de când vremea s-a încălzit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi: La Colţi, alunecările au izolat 300 de suflete

Alunecările de teren fac prăpăd în nordul judeţului Buzău din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile şi a topirii zăpezii de pe versanţi.

Astfel Drumul National 10, care leagă Buzăul de Braşov, a fost închis încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza unei alunecări masive de teren.

După ce traficul a fost reluat ieri timp de câteva ore pe DN 10, drumarii au fost nevoiţi să se lupte din nou cu aluviunile care au ajuns pe şosea  duminică de la ora 22 şi până luni dimineaţa la kilometrul  56+700.

Mii de metri cubi de mâl s-au scurs dintr-un versant, pe şosea, acoperind ambele sensuri de mers.

De asemenea dezgheţul şi ploile din ultimele zile au mai reactivat o alunecare mai veche de teren şi la ieşirea din oraşul Pătârlagele.

Versantul de pe stânga Drumului Naţional 10 a luat-o la vale iar malul a acoperit carosabilul, poliţiştii find nevoiţi să dirijeze din nou în această dimineaţă traficul pe rute ocolitoare timp de aproape o oră. “Poliţistii au fost nevoiţi să dirijeze maşinile pe ruta spre Braşov prin localităţile Pătârlagele, Sibiciu, Mlăjet, Nehoiu iar cei aflaţi în tranzit au fost dirijaţi prin Vălenii de Munte. Traficul a fost reluat în jurul orei 7 iar la această oră se circulă alternativ pe câte un sens de mers. Situaţia este monitorizată în continuare de toţi factorii responsabili” a declarat comisarul Florina Crucianu purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Potopul a afectat duminică dimineaţă şi trei drumuri comunale din comuna Colţi

Astfel pe DC 78 în punctul Baltă o alunecare de teren care a afectat 50 de metri din drumul comunal a blocat accesul spre satul Muscelu Cărămăneşti, 75 de familii fiind şi acum izolate. „La faţa locului s-a deplasat o grupă operativă de la ISU Buzău constituită din ordinul prefectului Paul Beganu pentru executarea recunoaşterii pe teren şi analiza fenomenului.  Încercăm să mobilizăm utilajele pentru normalizarea situaţiei din această zonă” a declarat Dănuţ Nicolae şeful ISU Buzău.

Terenul instabil a mai blocat o bandă de circulaţie pe o ditanţă de 45 de metri pe drumul comunal 71 Colţi -Aluniş în punctul Râpa care face legătura cu cătunul Valea Boului, după ce un întreg versant a luat-o la vale.

De asemenea pe DC 69 Colţi-Colţii de Jos în punctul Moise Maria, alunecările de tren au afectat 15 metri liniari din drum, accesul spre cătunul Poiana fiind blocat în proporţie de peste 85 la sută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: