VIDEO Au început lucrările la podul de la Vadu Paşii. De marţi, va fi interzis accesul pietonilor

VIDEO Au început lucrările la podul de la Vadu Paşii. De marţi, va fi interzis accesul pietonilor

După 12 ani de promisiuni, au început, în sfarsit, lucrările la podul de la Vadu Paşii. Astazi, au demarat lucrările de decopertare a asfaltului de pe vechiul pod. În câteva zile, pe podul vechi nu se va mai putea trece nici cu piciorul. Lucrările de construcţie la noul pod vor dura aproximativ doi ani.

 
Astăzi, era forfotă la santierul amenajat de curand la podul de la Vadu Pasii.  Muncitorii  au început  lucrările de decopertare a asfaltului  pe vechiul  pod, construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny. 
 
Navetiştii sunt pe de o parte bucuroşi ca au inceput, in sfarsit, lucrarile  la acest obiectiv, iar pe de alta parte, sunt nemultumiti de faptul  nu mai pot  traversa acest pod, pe jos sau cu bicicleta. În câteva zile, pe podul vechi nu se va mai putea trece nici cu piciorul. 
 
Pe toată durata lucrărilor la vechiul pod, traficul pietonal va fi închis iar în acest sens s-au montat deja panouri metalice care să nu mai permită accesul pietonilor pe pod. 
 
Lucrările la vechiul pod presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum şi înlocuirea cu un alt material, şi îngustarea  caii de circulaţie la maxim 2 metri precum şi consolidarea pilelor.
 
Potrivit conducerii Consiliului Judetean Buzău, pe 7 septembrie, va fi predata  lucrarea constructorilor, iar în maximum 24 de luni, podul nou va fi  inaugurat pentru traficul rutier. 
 
Pe podul vechi, monument istoric, se vor amplasa doar nişte foi de tablă special, folosite doar pentru circulaţia pietonilor.
 
Noul pod va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investiţia ridicandu-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea va fi executata de un concorţiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de constructii care a ridicat si noua maternitate din municipiu.
 

citeste totul despre: