Alegeri parlamentare 2016. Teodor Atanasiu a rămas fără mandat! Îi ia locul un fost liberal, Dorin Bădulescu, de la PMP Buzău

Alegeri parlamentare 2016. Teodor Atanasiu a rămas fără mandat! Îi ia locul un fost liberal, Dorin Bădulescu, de la PMP Buzău

Dorin Bădulescu, în stânga lui Atanasiu, atunci când erau colegi în PNL

Alegeri parlamentare 2016. PMP Buzău a furnizat una dintre surprizele alegerilor, organizaţia locală câştigând două mandate de parlamentar, în detrimentul liberalilor buzoieni, care. deşi au obţinut un reultat mai bun rămân fără mandat de senator după redistribuirea la nivel naţional. Teodor Atanasiu pierde astfel şansa la un nou mandat de senator.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Alegeri parlamentare 2016. PSD Buzău a obţinut şapte dintre cele zece mandate de parlamentar rezervate judeţului Buzău. Social-democraţii îi vor trimite în Camera Deputaţilor pe Marcel Ciolacu, Sorin N. Lazăr, Ionela Dobrică, Sebastian Radu şi Dănuţ Păle, iar în Senat, pe Lucian Romaşcanu şi Liliana Sbîrnea.
 
Celelalte două mandate de deputat revin liberalului Cristinel Romanescu şi liderului PMP Buzău, Adrian Mocanu. Fostul social-democrat care a ajuns la Mişcarea Populară în urmă cu două luni va face echipă cu alţi 16 deputaţi PMP, între care Robert Turcescu, Valeriu Steriu, Eugen Tomac şi Magda Bistriceanu.  

Alegeri parlamentare 2016

Unul dintre marii perdanţi ai acestor alegeri este liberalul Teodor Atanasiu, candidat pentru Senatul României. Chiar dacă PNL Buzău a obţinut la Senat un scor mai bun, 11,71% faţă de 7,71%, cât a obţinut PMP Buzău, la redistribuire Teodor Atanasiu pierde cel de-al doilea mandat de senator rezervat Buzăului în detrimentul avocatului Dorin Bădulescu, fost lider al PNL Buzău, care a primit voturile necesare din alte judeţe. 
 
PMP Buzău ocupă locul patru în clasamentul naţional al celor mai bune procente obţinute de filialele partidului lui Băsescu. În grupul format din şapte senatori PMP, Dorin Bădulescu va fi coleg cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Teodor Atanasiu părăseşte viaţa parlamentară

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a candidat pentru un nou mandat de parlamentar pe listele de la Buzău.

Teodor Atanasiu a intrat în PNL în februarie 1990. A fost, pe rând, secretar şi preşedinte al PNL Cugir, apoi, din 1993, a preluat şefia PNL Alba. În perioada iunie – decembrie 2004, a îndeplinit funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, iar din 2005 este membru în Comitetul Executiv al PNL. La data de 28 decembrie 2004, Teodor Atanasiu a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, funcţie din care a demisionat  în 25 octombrie 2006, după un conflict cu preşedintele Traian Băsescu. Imediat, premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, l-a numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: