Şoferul microbuzului lovit de tren la Bâlhacu a fost prins băut la volan chiar în judeţul Buzău

Şoferul microbuzului lovit de tren la Bâlhacu a fost prins băut la volan chiar în judeţul Buzău

Viorel Linţeanu, vrânceanul care a provocat accidentul mortal de pe DN2B, la trecerea peste calea ferată de la Bâlhacu, a avut permisul de conducere reţinut în vederea suspendării, după ce poliţiştii buzoieni l-au depistat băut la volan, în luna februarie a acestui an.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe 7 februarie, la un control de rutină, Viorel Linţeanu a fost testat alcoolscopic, stabilindu-i-se o concentraţie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care l-a scăpat însă de dosar penal.
 
Acesta a contestat procesul-verbal al poliţiştilor la Judecătoria municipiului Râmnicu Sărat şi a obţinut certificat de grefă în baza căruia şi-a recuperat permisul de conducere până la soluţionarea definitivă a cauzei. Pe 8 mai are primul termen în proces.
 
Codul Rutier prevede că, dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. 
 
În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.
 
Potrivit cotidianului Opinia, Viorel Linţeanu are grave probleme cu legea. Acesta a fost poliţist până în 2016, când se pare că a fost trimis forţat la pensie din cauza unei condamnări de un an şi patru luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pentru o perioadă de doi ani, pentru tăiere ilegală şi sustragere de arbori de pe raza Ocolului Silvic Dumitreşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: