31 de cazuri de abuzuri asupra minorilor sesizate la Telefonul Copilului într-o singură lună

31 de cazuri de abuzuri asupra minorilor sesizate la Telefonul Copilului într-o singură lună

Au fost semnalate mai puţine cazuri decât în luna februarie  FOTO: Arhivă

Telefonul Copilului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost apelat de zeci de ori şi în luna martie. Au fost semnalate 49 de cazuri de copii neglijaţi de cei care le-au dat viaţă ori abuzaţi emoţional sau sexual. Dintre cele 49 de sesizări primite la Telefonul Copilului luna trecută, 31 dintre cazuri au fost confirmate.


Sesizările au venit din partea unor instituţii publice, medici, profesori sau chiar poliţişti. Luna trecută, pentru 23 de copii au fost înregistrate situaţii de neglijare şi aproape jumătate dintre ei au ajuns în grija statului. Mai exact, pentru 16 copii s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă în cadrul DGASPC Buzău, iar ceilalţi 7 copii au rămas în mediul familial cu servicii de consiliere din partea DGASPC Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale. 

În cazul unui copil a fost vorba despre abuz fizic, iar cazul este încă în evaluare, iar un alt copil a fost abuzat sexual, cazul fiind, de asemenea, în evaluare. Cu privire la distribuţia pe sexe, este vorba despre 12 copii de sex masculin şi 19 copii de sex feminin, 12 dintre aceştia provin din mediul urban şi 19 din mediul rural.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: