2013 cu ghinion. Zeci de accidente de muncă în judeţul Buzău, anul trecut

2013 cu ghinion. Zeci de accidente de muncă în judeţul Buzău, anul trecut

2013 a fost un an nefast din punct de vedere al accidentelor de muncă

2013 a fost un an nefast din punct de vedere al accidentelor de muncă. Potricit unui bilanţ dat publicităţii de ITM Buzău, anul trecut au fost consemnate 63 de accidente de muncă, soldate cu şase decese, dar şi numeroase invalidităţi.

 
Cauzele şi domeniile în care s-au înregistrat accidentele de muncă au fost dintre cele mai diverse. Au avut la bază atât dezinteresul angajatorilor, cât şi neatenţia angajaţilor.
 
În judetul Buzău s-au înregistrat şi cazuri de boli profesionale, în special în rândul muncitorilor care lucrează cu azbest. Cele mai multe accidente de muncă au fost avut loc în construcţii si agricultură.
 
De asemenea, 10 incidente în care au fost implicaţi salariaţi buzoieni s-au produs în alte judeţe. Este vorba de Vrancea, Călărasi, Dâmboviţa, Ilfov, Neamţ, Prahova, Olt şi Iaşi. 
 
Şi în acest an, inspectorii de muncă vor verifica dacă angajatorii asigură condiţii bune de lucru, dar şi dacă se respectă protecţia muncii semnată de fiecare angajat în parte.
 
Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: