Un inginer a dus steagul Universităţii Transilvania pe Kilimanjaro

Un
inginer a dus steagul Universităţii Transilvania pe Kilimanjaro

Braşoveanul vrea ca anul viitor să intre în Cartea Recordurilor. FOTOflorintanase.com

Florin Bogdan Năstase, masterand la Universitatea Transilvania,  a cucerit cel mai înalt pisc din masivul Kilimanjaro (vf. Uhuru - 5895 metri) şi al treilea vârf din Mont Kenya (Lenana - 4985 metri).

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul spune că într-o astfel de ascensiune cel mai important este psihicul. „Lupta cu muntele este ca într-un ring de box. Eşti pregătit să lupţi, dar şi să o încasezi. A fost greu, dar mai uşor decât mă aşteptam. La plecare mă temeam că nu mă tem, mi-era teamă să nu subestimez muntele. Lupta cea mare se dă la nivel psihic, dar niciun moment nu am vrut să renunţ. Pe munte eşti singur cu tine şi în acelaşi timp împreună cu tine“. povesteşte tânărul. 

A plecat singur în drumeţie cu o un bagaj de 20 de kilograme în spate. După şase zile istovitoare, cu schimbări dramatice de temperatură şi încă cinci ore de escalat, a ajuns în vârf.

Cea mai mare satisfacţie a fost momentul în care a arborat pe vârful muntelui steagul României şi al Universităţii Transilvania.

„Întotdeauna ultimii paşi sunt cei mai grei, dar când zăreşti vârful îţi dă speranţă şi suflu să mergi mai departe. Am fost bucuros să ajung pe vârf înaintea soarelui şi că am putut să ridic steagul României şi al Universităţii odată cu răsăritul soarelui. E un sentiment înălţător care nu poate fi descris în cuvinte“, a explicat tânărul alpinist.

Florin Năstase a mai escaladat în 2011cel mai înalt vârf din Alpi, vârful Mont Blanc (4.810 metri), iar în 2012 a ajuns pe vârful Elbrus, cel mai înalt vârf din Caucaz - 5.642 metri.

Anul viitor vrea să intre în Cartea Recordurilor. Aspiră să cucerească cele mai înalte vârfuri ale celor cinci continente. Va fi sprijinit în demersul său de Universitatea Transilvania, unde este mastand la ingineria lemnului.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: