Teribilismul unui tânăr cu maşină puternică a curmat viaţa a trei tinere de 20 de ani

Teribilismul unui tânăr cu maşină puternică a curmat viaţa a trei tinere de
20 de ani

Cătălin Chiţa avea la activ şase amenzi pentru viteză, toate primite înainte de accident. FOTOAdevărul

Noaptea de 10 octombrie 2010 a îndoliată trei familii din Braşov. Atunci, un tânăr de 22 de ani, care a vrut să impresioneze trei fete alături de care please din discotecă, a produs unul dintre cele mai cumplite de accidente de la Braşov. Cătălin Chiţa este încă liber şi aşteaptă să fie judecat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Chiţa avea alcool în sânge în momentul producerii accidentului. A intrat într-un stâlp după ce nu a mai putut controla maşina din cauza vitezei. Alături de el, în maşină mai erau trei tinere. Două, Florina Ramona Pasăre şi Loredana Biciuşcă, au murit pe loc, iar o a treia, Andreea Şerban, a stat peste o lună în comă. Fata a reuşit să îşi revină, dar a rămas cu o semipareză pe partea stângă. A murit şi ea în vara lui 2011, după ce s-a înecat cu mâncare.

Decesul Andreei Şerban a schimbat cursul anchetei şi a necesitat cercetări suplimentare. Anchetatorii au solicitat efectuarea unei expertize, care să stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între decesul Andreei Şerban şi accident, pentru ca şoferul să fie acuzat şi de moartea ei. Rezultatele expertizei au sosit de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" şi procurorii mai au de redactat doar rechizitoriul prin care Cătălin Chiţa va fi trimis în judecată.

Părinţii nu-şi revin din şoc

Până atunci tânărul se bucură de libertate, în timp ce familiile victimelor nu-şi pot reveni după pierderea suferită.Tatăl Ramonei Pasăre a declarat că vrea ca şoferul să răspundă pentru faptele sale. „Vrem să mergem în instanţă ca şoferul să plătească pentru nenorocirea ce ne-a adus-o. El este principalul vinovat. Având pasageri în maşină trebuia să-şi asume răspunderea şi să conducă prudent. Vrem ca justiţia să facă dreptate, însă pe copilul nostru nu poate să-l aducă nimeni înapoi", a spus tatăl Ramonei, Ioan Pasăre.

Ramona era unicul copil al familiei Pasăre. Tânăra era studentă în anul I la Facultatea de Limbi străine, secţia englez-franceză. Prietena ei, Loredana Biciuşcă, avea un frate mai mic şi în anul în care a murit, trebuia să-şi dea examenul de Bacalaureat, ea fiind elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea". Loredana Biciuşcă visa să devină poliţistă. Andreea Şerban lucra la o pizzerie de pe strada Uranus împreună cu Loredana.


Şoferul este un vitezoman recidivist

Cătălin Chiţa figurează în evidenţele Poliţiei cu mai multe contravenţii. Din noiembrie 2008, de când a obţinut permisul de conducere şi până la data producerii accidentului, 10 octombrie 2010, tânărul avea la activ şase amenzi pentru viteză, dar şi pentru alte abateri: a mai depăşit ilegal, nu a circulat cu luminile aprinse sau nu a purtat centura de siguranţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: