Sprijin pentru militarii trecuţi în rezervă sau în retragere. La cine pot apela aceştia

Sprijin pentru militarii trecuţi în rezervă sau în retragere. La cine pot apela aceştia

Sprijin pentru militarii trecuţi în rezervă sau în retragere FOTO Ioan Buciumar

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Braşov îi consiliază pe militari şi le oferă modalităţi plăcute de petrecere a timpului liber

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarii braşoveni trecuţi în rezervă au de acum un sprijin. Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Braşov, parte a Asociaţiei Alexandru Ioan Cuza, vine în sprijinul militarilor care şi-au încheiat activitatea cu consiliere în diverse domenii. Cum din asociaţie fac parte foşti militari din numeroase arme şi care au desfăşurat diferite tipuri de activităţi, orice militar în rezervă sau retras care are o problemă legată de cariera sa poate fi sfătuit de membrii asociaţiei. 
 
„Toate problemele cu care se confruntă cadrele militare la trecerea în rezervă, plecând de la anumite anumite informaţii legate de calculul pensiilor, la anumite informaţii legate de avansări, anumite informaţii legate de asigurarea asistenţei medicale pot fi căpătate prin accesul şi prin înscrierea în Ascoiaţia Cadrelor Militare, care este elementul de legătură între cadrele militare în rezervă şi Ministerul Apărării Naţionale”,  a precizat col (r) Costel Ionescu, vicepreşedinte Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Braşov. 
 
Pe lângă consiliere, asociaţia organizează şi activităţi recreative cum ar fi excursii sau competiţii de jocuri, activităţi literar-artistice. Orice pasiune au foştii militari, aceasta se poate desfăşura organizat la sediul asociaţiei. Între ofiţerii cu pasiuni de o viaţă se numără şi colonelul Ştefan Samoilă, pentru care numismatica reprezintă a doua carieră. 
 
„Parte din membrii filialei Braşov a Asociaţiei Cadrelor Militare sunt componenţi şi ai Societăţii Numismatice Române, secţia Braşov. Această secţie, pe care eu o conduc, a organizat în oraşul nostru 4 congrese şi 2 simpozzioane internaţionale de numismatică, cu participarea unor delegaţii care veneau din 15 state europene şi asiatice”, a explicat colonelul în rezervă Ştefan Samoilă, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei. 
 
La fiecare trei luni, asociaţia militarilor în rezervă sau retraşi organizează Adunarea Generală, unde membrii îşi pot prezenta opiniile şi propunerile de activităţi. Sediul asociaţiei este chiar în Casa Armatei din Braşov.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările