Serviciul de sprijinire a victimelor, un proiect pilot la Braşov

Serviciul de sprijinire a victimelor, un proiect pilot la Braşov

Femeile vor fi consiliate şi vor învăţa cum să evite să devină victime. FOTOArhivă.

Crucea Roşie şi Poliţia Braşov au lansat un serviciu prin care femeile care sunt abuzate fizic sau psihic vor fi consiliate. În plus se va face şi campanie menită să le sfătuiască pe femei cum să evite să devină victime şi să determine să ceară ajutor şi să nu accepte abuzul.

Programul este finanţat cu 100.000 de euro şi va dura până în 2016. Unul dintre obiectivele proiectului este prevenirea victimizării femeilor şi copiilor din judeţul Braşov, prin campanii de informare şi conştientizare.

Serviciul de Sprijinire a Victimelor este un proiect pilot şi va fi un exemplu de bună practică la nivel naţional în ceea ce priveşte dezvoltarea unui serviciu social adresat victimelor criminalităţii. Atât activităţile proiectului cât şi serviciile oferite ulterior au ca şi grup ţintă victimele violenţelor de gen (femei şi tinere peste 14 ani). Vor fi ajutate femeile care au fost agresate psihic, cât şi şi fizic (hărţuire, intimidare, injurii, viol, tâlhărie, lovire) indiferent de zona comiterii, mediul familial sau social.

Serviciul de sprijinire a victimelor va fi un serviciu social pentru că va fi oferit gratuit tuturor victimelor infracţiunilor din judeţul Braşov, indiferent de situaţia socială sau etnie. Campaniile de prevenire din cadrul proiectului urmăresc sensibilizarea populaţiei privind cauzele, riscurile şi efectele violenţelor de gen şi informarea cu privire la măsurile de protecţie ale victimelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: