Se lansează licitaţia pentru parcarea din Poiană. Goana după un loc de parcare în staţiune va lua sfârşit

Se lansează licitaţia pentru parcarea din Poiană. Goana după un loc de
parcare în staţiune va lua sfârşit

Parcarea va fi construită vizavi de restaurantul Căprioara. FOTOAdevărul.

Construcţia se va executa pe aproape 10.000 de metri pătraţi, iar valoare investiţiei se ridică la 30, 9 milioane de lei. Parcarea va avea 434 de locuri pentru autoturisme, 15 pentru autocare şi microbuze, dar şi un spaţiu pentru depozitarea bicicletelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul de finanţare a fost semnat luna trecută, iar acum urmează să se primească avizele pentru licitaţie. Construcţia va începe în primavară. „Sperăm ca toate aceste etape premergătoare să se finalizeze în cel mai scurt timp, astfel încât să putem începe lucrările odată cu încălzirea vremii”, a precizat primarul George Scripcaru.

Parcarea va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Şoferii care au maşini pe GPL nu îşi vor putea lăsa maşina în moderna parcare. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se vor distribui către locurile de parcare urmând un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic. Plata se poate face la automatele de plată, localizate la parter şi la subsol, dar şi în holurile de acces spre ieşire.

Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: