REPARTIZARE LICEU 2014 BRAŞOV Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate. Mediile sunt mai mici ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a  absolvenţilor de clasa a VIII-a. La Braşov cele mai mari medii au fost la Colegiul Naţiona Andrei Şaguna.

Cele mai mari medii de admitere la Braşov au fost la Colegiul Naţional Andrei Şaguna. Ultima medie de intrare a fost 9,28, dar au fost şi specializări la acest colegiu unde s-a intrat cu 9,50 ultima medie. Pe locul al doilea în topul mediilor de admitere a fost Colegiul de Informatică Grigore Moisil unde ultima medie a fost 8,73. La Meşotă ultima medie a fost 8,67, dar au fost şi specializări unde s-a intrat cu 9,27. La Colegiul Johannes Honterus s-a intrat cu 8,55.  La Colegiul Naţional Unirea, ultima medie de admitere a fost 7,27.  Mediile de admitere sunt mai mici decât anul trecut la unele licee cu 50 de sutimi, iar la latele chiar cu un punct.

Locuri pentru toată lumea

Din cei 3.643 de absolvenţi de gimaziu din judeţul Braşov, au susţinut examenul de Evaluare Naţională, 3.491, aceştia fiind, practic, cei care particpă la procesul de admitere în licee. Teoretic, ar fi loc pentru toată lumea, dacă ţinem cont de faptul că învăţământul liceal braşovean oferă în acest an 3.808 locuri la zi şi 338 la seral. La nivelul întregului judeţ sunt 45 de clase cu profil real, 21 cu profil umanist, 26 cu profil de servicii, 21 cu profil tehnic, 11 clase cu profil de ştiinţe naturale, 4 cu profil artistic, şi câte două cu profil pedagogic, teologic, sportiv şi muzical.

Media de admitere anul acesta este media aritmetică între media de la Evaluarea Naţională (75%) şi media celor patru ani de gimnaziu (25%). 

Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă şi ei la repartizarea computerizată. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal (clasele IX - X).

Pentru ca toţi elevii nerepartizaţi în prima etapă să poată fi distribuiţi în data de 24 iulie, aceştia trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 16 - 21 iulie.

Elevii pot consulta datele referitoare la distribuirea lor în licee pe site-ul admitere.edu.ro, unde datele au fost publicate începând cu ora 15.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite