Primăria vrea să rezilieze contractul pentru reabilitarea blocului social de la Uzina II. Lucrările sunt mult întârziate

Primăria vrea să rezilieze contractul pentru
reabilitarea blocului social de la Uzina II. Lucrările sunt mult întârziate

Amenajările exterioara trebuiau să fie deja gata, dar sunt în mare întârziere. FOTOnewsbv.ro.

Lucrările ar trebui să fie finalizate în februarie 2014 şi deja muncitorii trebuiau să treacă la amenajările de interior. În schimb exteriorul este doar pe jumătate renovat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul Răzvan Popa a făcut ieri o vizită pe şantier şi nu a fost deloc mulţumit de ce a găsit. Blocul a fost reabilitat termic doar pe două laturi, unde deja a fost montată şi tâmplăria şi geamurile termopan, însă, pe celelalte părţi muncitorii mai trebuie să monteze geamurile, precum şi să placheze pereţii cu polistiren.

„Această întârziere a fost motivată de faptul că a fost nevoie de adaptarea soluţiilor pentru structura de rezistenţă, însă, acest lucru trebuia stabilit de la bun început cu proiectantul. Nu este o scuză şi în cazul în care nu se va recupera această întârziere, constructorul va avea o problemă, în sensul că vom rezilia contractul. Preferăm să organizăm o nouă licitaţie şi să desemnăm o nouă firmă, care să se ţină de treabă şi să respecte termenele, fiindcă investiţia este realizată cu fonduri europene şi nu ne putem juca. Totodată, avem foarte mulţi beneficiari care aşteaptă să se mute într-o astfel de locuinţă. Vom vedea dacă se recuperează întârziere şi vom verifica şi calitatea lucrărilor, de la care nu vom face rabat”, a spus Răzvan Popa, citat de newsbv.ro.

Investiţia este de 4.6 milioane de lei, din care 3,4 sunt fonduri neranbursabile. La parter vor exista şase apartamente de două camere, două apartamente de trei camere, un spaţiu rezervat centralei termice şi unul de depozitare, iar la etajele I, II, III şi IV vor fi, pe fiecare palier, câte opt apartamente de două camere, unul de trei camere, dar şi câte o uscătorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: