Primul weekend cu schi la maxim în Poiana Braşov. Zăpadă este din plin, dar vremea va fi rece

Primul
weekend cu schi la maxim în Poiana Braşov. Zăpadă este din plin, dar vremea va fi rece

Peisajul este superb, iar pârtiile sunt în stare foarte bună. FOTOAndrei Paul.

Starea pârtiilor este foarte bună, zăpada are aproape un metru în Masivul Postăvaru, iar weekendul se anunţă unul însorit, dar cu temperaturi cam scăzute.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest wekeend se va putea schia pe toate pârtiile din Poiana Braşov. Sunt mici probleme doar pe partea inferioară a Pârtiei Lupului, dar se produce zăpadă artificială, iar administratorii domeniului schiabil dau asigurări că sâmbătă se va deschise şi această porţiune. Stratul de zăpadă atinge 80 de centrimetri în partea superioară a masivului Postăvaru şi 50-60 de centimetri pe pârtiile din zona inferioară. Condiţiile de schi sunt excelente, dar pasionaţii sporturilor de iarnă trebuie să se îmbrace bine deoarece vremea va fi rece. Pe timpul zile temperaturile vor fi între -10 grade dimineaţa şi -4-5 grade la orele amiezii.

Cât ne costă distracţia pe pârtie

În Poiana Braşov vor fi înfuncţiune următoarele instalaţii de transport pe cablu: Telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Stadion şi Bradul.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii.

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Care sunt pârtiile de schi din Poiana Braşov

Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România (24 km). Tot aici se află şi cea mai lungă pârtie de schi, Drumul Roşu.

Pârtiile din Poiană au grade diferite de dificultate: Drumul Roşu, (5,3 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pârtia Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)  sunt considerate dificile.  Pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri) sunt de dificultate medie, iar pârtiile Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri) sunt pentru începători.

Distracţie şi la săniuş şi patinoar

Pentru cei care nu schiază Poiana Braşov oferă o pârtie specială pentru săniuş şi pentru tubbing (alunecarea pe o pistă cu un colac). Intrarea pe pârtie costă 20 de lei pe oră pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Accesul neliminat pentru zi costă 50 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii. Pârtia este deschisă între orele 10.00 şi 20.00 .

Tot în Poiana Braşov aveţi la dispoziţie un patinoar pe structură uşoară, care este acoperit. Aici veţi fi feriţi puţin de gerul de afară, dar şi de vânt. Intrarea la patinoar este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, iar patinele se pot închiria cu 15 lei perechea. Seriile sunt de 90 de minute. Patinoarul este deschis între orele 11.00 şi 21.00.

FOTO Andrei Paul

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Andrei Paul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările