Pârtia din Poiana Braşov, folosită pentru săniuş, este periculoasă. S-au înregistrat trei accidente pe zi

Pârtia din Poiana Braşov, folosită pentru
săniuş, este periculoasă. S-au înregistrat trei accidente pe zi

Pârtia este foarte aglomerată în weekend. FOTOamfostacolo.ro

Reprezentanţii de la Protecţia Consumatorului au primit mai multe reclamaţii în ultimele zile şi în urma unui control au descoperit că pârtia folosită pentru săniuş nu este amenajată pentru siguranţa braşovenilor şi turiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi turişti s-au rănit după ce s-au dat cu colacul sau cu placa. „Zona de lângă Bisericuţa de lemn, unde se află pârtia de săniuţe, nu este amenajată, avizată, administrată şi omologată. Agenţii economici care desfăşoară diverse activităţi lângă pârtie, mai ales de ordin comercial – închiriază săniuţe, sau acei colaci, tot mai utilizaţi în ultima vreme, nu le asigură şi protecţie celor care îi folosesc. Primăria trebuie să găsească cadrul legal de funcţionare şi să ia măsuri de protecţie pentru a preîntâmpina eventuale accidente grave care s-ar putea produce, mai ales în weekend, când numărul turiştilor este destul de mare“, a declarat Claudiu Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, citat de newsbv.ro.

Primăria intenţionează să amenajeze în zonă o pârtie specială pentru sănii cigar lângă Centrul de Agrement care se construieşte la baza pârtiei Bradul. Acest lucru se va întâmpla însă doar în sezonul următor. Până atunci cei care se dau cu sania în Poiana Braşov trebuie să fie atenţi şi să spere că nu se vor răni.

Pe aceeaşi temă:

Noul sezon de schi vine cu o pârtie pentru cu copii şi panouri digitale în Poiana Braşov

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările