Oraşul din România în care toate centrele de vaccinare s-au închis. Unde se mai pot imuniza localnicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinare în Piaţa Sfatului din Braşov FOTO Ioan Buciumar
Vaccinare în Piaţa Sfatului din Braşov FOTO Ioan Buciumar

Primăria Braşov a organizat, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică, patru centre de vaccinare. Pe rând, toate acestea s-au închis, după ce mai bine de 200.000 de vaccinuri au fost administrate în oraş în aproape 7 luni.

Toate centrele de vaccinare din municipiul Braşov deschise de primărie au fost închise. Cel din urmă şi-a încetat activitatea centrul aflat la Căminul de Persoane Vârstnice din cartierul Noua. Acesta a fost deschis la data de 18 ianuarie 2021 şi a mai avut şi un punct de lucru, care nu a funcţionat zilnic, ci doar în weekenduri, în Piaţa Sfatului. 

„De acum, braşovenii care doresc să se vaccineze au la dispoziţie centrele de vaccinare organizate în cadrul unităţilor medico-sanitare şi cabinetele medicilor de familie. Ultimul centru dintre cele organizate de Primărie împreună cu DSP Braşov, cel de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua (str. Gladiolelor nr. 4), precum şi punctul de vaccinare din Piaţa Sfatului, deschis doar în weekend, şi-au încetat activitatea”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 

De la 1 iulie, centrul din Noua era singurul care mai funcţiona dintre cele deschise de municipalitate, după ce a fost închis cel de la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA). 

La centrul din Noua au fost vaccinate 38.869 de persoane (numărul include şi persoanele vaccinate în punctul de vaccinare din Piaţa Sfatului, care este subordonat centrului din Noua). În total, 310 persoane - asistenţi medicali, medici, registratori - au fost implicate în activitatea centrelor de vaccinare deschise şi coordonate de Primăria Municipiului Braşov, în perioada 18 ianuarie - 14 august 2021. 

Până acum, în municipiul Braşov au fost administrate peste 200.000 de doze de vaccin, iar în întreg judeţul cifra a depăşit 320.000. 

Vă mai recomandăm:

 

Cele 12 statui de pe Biserica Neagră din Braşov vor fi restaurate. Ce reprezintă ele

 

Reţeaua de Solidaritate, şansa României la o sănătate ca-n Occident. Cum a luat fiinţă gruparea de medici din diaspora

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite