Medicii de la Spitalul Judeţean i-au pus mâna înapoi unui pacient

Medicii de la
Spitalul Judeţean i-au pus mâna înapoi unui pacient

Medicul Dan Grigorescu nu este la prima performanţă de acest tip. FOTOAdevărul.

Bărbatul s-a ales cu braţul amputate în urma unui accident. Salvarea sa a venit de la medical Dan Grigorescu şi echipa sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Covăsneanul în vârstă de 48 de ani şi-a tăiat mâna la un ferăstrău circular, în timp ce tăia lemne pentru foc. Medicii au reuşit însă să îi salveze braţul şi să îl pună la loc. Recuperarea va dura un an.

 „Este o operaţie de mare anvergură. Durează de la 6 ore, chiar şi 10 atunci când lucrurile sunt mai complicate. Este nevoie în general de echipe multiple. Noi ne-am descurcat cu o singură echipă. Şi asta pentru că este formată de oameni tineri şi cu o experienţă suficientă pentru a face faţă acestui tip de operaţie. Pacientul, din punctul meu de vedere, este extrem de bine, mâna este caldă, deci trăieşte, chiar dacă funcţiile ei nu sunt încă estimate“ a declarat dr Dan Grigorescu, şef Secţie Chirugie Plastică Reparatorie Spitalul Judeţean.

Echipa medicului Dan Grigorescu a fost compusă de un specialist ortoped pentru stabilizarea scheletului mâinii, dr. Claudiu Butum, de medicul anestezist specializat pe ATI, Dragoş Grusea, de un medic rezident ortoped, Victoria Gîta, precum şi de o echipă de asistenţi medicali.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: