Maeştrii ciocolatei şi a sculpturii în fructe îşi dau întâlnire la Braşov

Maeştrii ciocolatei şi a sculpturii în fructe îşi dau
întâlnire la Braşov

Bucătarii vor face în fiecare zi demonstraţii pentru public. FOTOArhivă.

Cei mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari, atât din ţară cât şi din străinătate vin în acest weekend, între 4 şi 6 aprilie la Braşov Business Park.

Pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi vor concura 200 de participanţi din 23 de ţări (România, Anglia, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Turcia şi Ungaria).

Maeştrii ai bucătăriei vor susţine demonstraţii practice de modelare a pieselor artistice din zahăr şi ciocolată  şi vor dezvălui secretele sculpturii în legume şi fructe. În plus ei vor prezenta gospodinelor interesate ultimele tehnici şi soluţii simple pentru a face dulciuri delicioase, dar şi adevărate opera de artă din fructe şi legume. Nu vor lipsi nici demonstraţiile de coacere a pâinii sau prezentarea de reţete şi produse de patiserie delicioase. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea cele mai frumoase şi gustoase torturi de îngheţata, dar şi prepaprate inovatoare făcute după reţete secrete.

Şi pentru că o competiţie nu poate exista fără premii, titlurile cele mai râvnite sunt: tortul anului, pâinea anului, dar şi îngheţa anului 2014. În prima de zi concurs, 4 aprilie, vor intra în scenă cofetarii care vor face torturi de ciocolată care se care mai ingenioase. Cel mai bun şi mai arătos dintre ele va primi premiul de Tortul Anului. 

Sâmbătă 5 aprilie vor ieşi la rampă patiserii care vor face cele mai delicioase produse de patiserie, dar şi pâine cât mai sănătoasă. La finalul zilei va fi votată de juriu Pâinea Anului. În final, în cea de a treia zi, duminică, 6 aprilie, se vor întrece maeştrii în sculptura păe fructe şu legume, dar şi cei mai buni producători de îngheţată. La final vor fi premiate cele mai bune sculpturi şi se va alege Îngheţara Anului. Expoziţia poate fi vizitată vineri între 12.00 şi 18.00, iar sâmbătă şi duminică între 10.00 şi 16.00.

 

Pe aceeaşi temă:

Festival de film documentar de muzică la Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: